J.P. Gouverneurlaan 40 B - 2171 ER Sassenheim -
(0252) 23 18 05 - info@welzijnteylingen.nl
Persoonsalarmering (valt niet onder Welzijn Thuis)

Dag en nacht hulp in noodsituatie: een veilig gevoel!

Steeds meer mensen hechten veel waarde aan zelfstandig thuis blijven wonen. Maar als u alleen woont, ziek bent of de kans loopt gauw te vallen en plotseling hulp nodig heeft, dan is het fijn wanneer u iemand snel kunt bereiken.
 
Aanvragen kan via: Welzijn Teylingen
 
Hoe werkt het?
Na aanvraag neemt een van onze medewerkers contact met u op voor een intake gesprek.
 
U ontvangt van ons een alarmtoestel dat naast u telefoon geplaatst wordt. Daarbij krijgt u een zender die u om uw nek, aan uw pols of aan uw kleding kunt bevestigen. Wanneer u in nood verkeert, drukt u op de rode knop van de zender en wordt er automatisch verbinding gelegd met de alarmcentrale. De medewerker van de alarmcentrale weet direct wie er aan de lijn is. Bent u in staat om te communiceren dan zal in overleg met u besproken worden welke hulp er ingezet wordt, zo niet dan beslist de medewerker zelf.
 
Welke hulp wordt er ingezet? Vooraf geeft u drie sleuteladressen op van kennissen, familie of buren. Deze personen moeten in het bezit zijn van uw huissleutel en bij u in de buurt wonen. In noodsituaties worden zij benaderd om hulp te verlenen. 
Heeft u geen bekenden in de buurt of is het om een andere reden niet mogelijk deze in te schakelen dan kunt u gebruik maken van een speciaal thuiszorgteam (de Achterwacht). Dit team is 7 dagen per week 24 uur per dag beschikbaar om hulp te verlenen. Kiest u voor de achterwacht dan betaalt u een extra bijdrage per maand.
 
Het alarmapparaat werkt het beste bij een analoge telefoonlijn. Bellen via digitale lijnen (via de computer) werkt niet bij stroomstoring of onderhoud en is dus niet 100 % gegarandeerd
 
Kosten:
De kosten van het alarm bedragen € 13,00 per maand.
 
Als u verzekerd bent bij Zorg & Zekerheid en u heeft een medische indicatie van de huisarts bedraagt uw eigen bijdrage €6,00 per maand. De indicatie vraagt Welzijn Teylingen voor u aan bij de huisarts.
 
Niet verzekerd bij Zorg en Zekerheid en wel een medische indicatie van de huisarts? Lees hier wat uw mogelijkheden zijn.
 
De plaatsingskosten zijn eenmalig € 60,-. Bent u verzekerd bij Zorg en Zekerheid dan betaalt u geen plaatsingkosten.
 
Maakt u gebruik van de achterwacht van de thuiszorg, dan brengen zij u deze kosten in rekening. 

Aanmelden:
Aanmelden kan telefonisch bij Welzijn Teylingen 0252 231805
 

Storing melden

Bij alarmstoring buiten kantooruren kunt contact opnemen met: M-Alert 041-3273155