J.P. Gouverneurlaan 40 B - 2171 ER Sassenheim -
(0252) 23 18 05 - info@welzijnteylingen.nl
Mantelzorg en werk

Bent u werkende mantelzorger dan kan Welzijn Teylingen u ondersteunen en adviseren op het gebied van privé-omstandigheden en het combineren van werk en mantelzorg.


Informatie en advies voor  werkgevers
Mantelzorgers kunnen overbelast raken omdat zij werk en privé niet meer kunnen combineren. Kent en herkent u als werkgever de mantelzorgers in uw bedrijf en weet u hoe u hen kunt ondersteunen? Met de juiste ondersteuning kunnen mantelzorgers hun werk langer volhouden en kan 
ziekteverzuim voorkomen worden. De adviseur mantelzorgondersteuning van Welzijn Teylingen geeft werkgevers,  managers en werknemers tips en informatie over dit onderwerp. Maak eens vrijblijvend een afspraak  met onze adviseur.
 
Meer informatie voor werkende mantelzorgers en werkgevers is te vinden op de site www.werkenmantelzorg.nl
 

Gratis zelfhulpcursus "Mantelzorg & Werk" en het onderzoek hiernaar.

Helpt u in uw privé-situatie bijvoorbeeld uw vader of moeder, partner of kind, of vriend(in), met een gezondheidsprobleem? En doet u dat naast uw betaald werk? En is dat voor u soms lastig (stressvol)?
 
Dan is de zelfhulpcursus 'Mantelzorg & Werk' wellicht een goede hulp voor u!
 
Aanmelden kan per direct en doorlopend. Klik hier voor meer informatie over de cursus

Verlofregeling
Als mantelzorger kunt u voor uw mantelzorgtaken  kort- en langdurend zorgverlof aanvragen bij uw werkgever. Dit geldt voor de zorg voor broers en zussen, grootouders, kleinkinderen, huisgenoten of anderen in de sociale omgeving. 
 
Deze is niet voorbehouden voor levensbedreigende situaties, maar ook voor noodzakelijke zorg bij ziekte en hulpbehoevendheid.
 
Voor acute of tijdelijk belastende mantelzorgperiodes is het belangrijk dat werknemers met mantelzorgtaken verlof kunnen opnemen.