J.P. Gouverneurlaan 40 B - 2171 ER Sassenheim -
(0252) 23 18 05 - info@welzijnteylingen.nl
Respijtzorg en vakantie

Wat is Respijtzorg?

Respijtzorg biedt mantelzorgers de mogelijkheid hun zorgtaken even helemaal aan een ander over te laten. De bedoeling is dat de mantelzorger even vrijaf van de zorg heeft. De zorg kan worden overgenomen door een beroepskracht of vrijwilliger.

 
Mezzo biedt de website "Tijd voor jezelf". Een website waarop u als mantelzorger aan de hand van een test kan achterhalen of u genoeg tijd voor u zelf vrij maakt. En waarop u kunt zoeken naar zorg- en vakantieaanbod.

Inzet door beroepskracht:
Respijtzorg door beroepskrachten kan zowel in een instelling als bij mensen thuis plaatsvinden. Voorbeelden zijn dagopvang, logeerhuizen, zorgboerderijen en professionele respijtzorg thuis. Sommige vormen van vervangende zorg door beroepskrachten worden betaald uit de AWBZ, na een indicatiestelling door het CIZ. Ook is het mogelijk vervangende zorg in te kopen met een PGB
 
Inzet door vrijwilligers:
Er zijn ook mogelijkheden om voor een dagdeel of korter een vrijwilliger in te zetten, zodat u als mantelzorger toch naar een verjaardag, op bezoek, een uurtje naar uw favoriete vereniging kan. Neemt u voor meer informatie hierover contact op met onze manelzorgadviseur Leny Noteboom.

Vakantie:
Wilt u als mantelzorger graag op vakantie? Alleen of toch samen met degene waar u voor zorgt? 
 
Op de site van De Blauwe Gids  vindt u bijvoorbeeld diverse reisorganisaties die gespecialiseerd zijn in aangepaste vakanties naar binnen- en buitenland.
 
Wilt u graag een paar dagen alleen weg, ook dat kan. De stichting Handen in Huis zorgt voor 24 uurs mantelzorgvervanging bij u in huis.

Informeer eens bij onze mantelzorgconsulent naar de vele mogelijkheden.