J.P. Gouverneurlaan 40 B - 2171 ER Sassenheim -
(0252) 23 18 05 - info@welzijnteylingen.nl
Activiteiten in uw buurt

In de buurten worden ook allerlei activiteiten door buurtbewoners zelf georganiseerd. 

Een greep daaruit vindt u hier. Ook een activiteit georganiseerd? Laat het ons weten!
Mail naar Welzijn Teylingen en vermeld duidelijk waar, wat, wanneer en door wie wordt georganiseerd, en of aanmelden nodig is, etc.
 
VOORHOUT

Repair Café Teylingen
 
 
Repair Café Teylingen is een buurt initiatief dat repareren promoot als alternatief voor weggooien, dat reparatie kennis wil behouden en dat - via het organiseren van repareerbijeenkomsten - de sociale binding  in de buurt wil versterken. Inwoners van gemeente Teylingen kunnen hier samen met de aanwezige reparateurs hun kapotte spullen weer in orde te maken. Maandelijks wordt er een leuke special georganiseerd. 

Het Repair Café vindt plaats: elke 3e zaterdag van de maand van 13.00 - 16.00 uur een Repair Café op verschillende locaties. Voor meer informatie, de agenda en de locaties klik hier.

Kom gerust langs met kapotte meubels, kleding, fietsen, elektrische apparatuur en computers. Heeft u niets te repareren dan bent u uiteraard ook welkom voor de gezelligheid of om te komen kijken en kennis te maken met ons. Koffie en thee worden vers gezet!
 
Contact: mail naar Repair Café.

SASSENHEIM

Het Bankjes Collectief: grootste openluchtcafé ter wereld
 
 BankjesCollectief

Het BankjesCollectief moedigt bewoners aan hun straat te zien als een gedeelde woonkamer waar zij mensen uit de buurt kunnen ontmoeten. Bewoners of ondernemers met een bankje verwelkomen mensen uit de buurt. Dat kan met lekker eten en drinken (kopje koffie, een lekkere lunch of een heerlijk glas wijn) of iets heel anders (een mooi verhaal, een knikkerclinic of een lesje gitaarspelen). De bezoekers van de bankjes bepalen achteraf wat ze ‘het’ waard vinden. Het is echter niet de bedoeling dat het bankje commerciële, politieke en religieuze doeleinden nastreeft.
 
Het openluchtcafé is elke eerste zondag van de warme maanden van het jaar geopend: mei tot en met oktober en kent een speciale wintereditie in februari.
 
Wilt u meer weten over dit initiatief of weten waar de bankjes in Teylingen zijn kijk dan op:  www.bankjescollectief.nl
Het Vogelhuis
In de Vogelbuurt in Sassenheim bestaat sinds een aantal jaar de mogelijkheid om elkaar maandelijks te ontmoeten. Het ‘Vogelhuis’, een gewone woning, staat 1x per maand open voor de buurtbewoner. Het touwtje hangt dan uitnodigend uit de brievenbus. Tussen 17.00-18.00 uur kan iedereen binnenlopen voor een hapje en een drankje. Daarna is er brood met soep, voor de liefhebbers die zich daarvoor hebben opgegeven. Zij doen hiervoor een bijdrage in een spaarpot. Er wordt inmiddels gegeten met een vaste groep mensen.
 
Naast de gewone dingen van de dag, probeert men ook met hoogte- of dieptepunten met elkaar mee te leven. Als teken van meeleven wordt dan een kaartje in de bus gedaan, of een bloemetje bezorgd. Regelmatig wordt een e-mail verstuurd naar de bewoners die op de adressenlijst staan. Zo wordt men op de hoogte gehouden van de data, thema's en andere wetenswaardigheden.
 
Lies Nijman (oprichter van het Vogelhuis) is er een voorstander van dat mensen naar elkaar omzien, en vindt het ook gewoon leuk om dit voor te bereiden en mensen met elkaar in contact te brengen. 
 
Voor meer informatie klik hier
 
Buurttuin 't Kagerhofje
In Buurtuin 't Kagerhofje kunnen buurtbewoners van 4 tot 100 jaar gezamenlijk komen tuinieren en koffiedrinken 
Het Kagerhofje is ieder  zaterdag van 11.00 - 13.00 uur open.
Adres: Kagerplein 110  2172 EB Sassenheim
 
TEYLINGEN ALGEMEEN

De Volksuniversiteit Teylingen
De Volksuniversiteit Teylingen verzorgt al sinds 1972 cursussen voor de bewoners van Teylingen en omgeving.
 
Het doel van de Volksuniversiteit is om bij te dragen aan de vorming en ontwikkeling van voornamelijk volwassenen in de plaatselijke samenleving. Voor meer informatie  https://www.vu-teylingen.nl/