J.P. Gouverneurlaan 40 B - 2171 ER Sassenheim -
(0252) 23 18 05 - info@welzijnteylingen.nl
Nieuws Welzijn Teylingen
Kunst in 't Overbosch wint 2e Teylinger Vrijwilligersprijs

Kunst in ’t Overbosch / Kunst voor Kids is winnaar van de tweede Teylinger Prijs voor vrijwilligersprojecten. De concurrentie van vijf andere aangemelde initiatieven was erg groot. Niettemin bleek de jury unaniem in het oordeel dat de Overbosch-projecten het meest voldoen aan de criteria die voor deze prijs gelden.

Voor Kunst in ’t Overbosch komen jaarlijks tientallen kunstenaars naar dit Voorhoutse oerbos om daar kunst te maken. Dat zijn allerlei vormen van beeldende kunst, maar bijvoorbeeld ook theater en poëzie. Voor bezoekers is de toegang gratis. Dat is mogelijk doordat de kunstenaars geen vergoeding krijgen en door de inzet van heel veel vrijwilligers. Uit die laatste groep helpen velen op zondag mee om kinderen hun ‘kunst voor kids’ te laten maken. Ook voor de kinderen is deelname gratis. Dit gecombineerde project bestaat nu vijf jaar.

De jury roemt de originele en creatieve manier waarop Kunst in ’t Overbosch / Kunst voor Kids van meerwaarde is voor de Teylinger samenleving. De actieve verbinding van cultuur en natuur, oud en jong, en van mensen die iets creëren met mensen die daarvan komen genieten heeft de jury zeer kunnen bekoren. Ook de samenwerking met de scouting en de Oranjevereniging Voorhout vormen een pre.
De inzet van tientallen vrijwilligers, het feit dat de kunstenaars gratis meewerken en het bereik van vele honderden Voorhouters zijn ook waardevolle pluspunten, vindt de jury. Het is tegelijk een manier om Voorhouters kennis te laten maken met het bijzondere stukje bos in hun buurt.
Aan de prijs is een bedrag van 250 euro verbonden. Hij is door gemeenteraadslid Dion Piket (Trilokaal) op zondag 20 augustus in het Overbosch uitgereikt.

De Teylinger Prijs wordt uitgereikt aan een groep vrijwilligers of een vereniging met een goed lokaal project of initiatief. Voorwaarde is dat het project meerwaarde heeft voor de Teylinger samenleving. De beoordeling gebeurt op grond van criteria voor verbinding, passie en het onderscheidend zijn.
Iedereen kan hele jaar door een project of activiteit nomineren. Eens per vier maanden wijst een onafhankelijke jury een winnaar van de Teylinger Prijs aan. In december wordt uit de drie winnaars een project gekozen dat in dat jaar als het waardevolst wordt beoordeeld.

De juryleden voor deze prijs waren:
Dion Piket, raadslid TriLokaal
Rozemarijn Dijkman, gemeente Teylingen
Dick van der Meer, bestuurslid Welzijn Teylingen

Volgende ronde Teylinger Prijs

Iedereen is uitgenodigd om vanaf nu te nomineren: dat kan zijn een eigen project of dat van een ander. Tot en met 31 oktober 2017 kunnen nominaties voor de prijsuitreiking in november worden aangeleverd.
Nomineren kan via het digitale formulier op de website van Welzijn Teylingen .
 

Dion Piket reikt de 2e vrijwilligersprijs uit