J.P. Gouverneurlaan 40 B - 2171 ER Sassenheim -
(0252) 23 18 05 - info@welzijnteylingen.nl
Nieuws Welzijn Teylingen
Een niet alledaagse woning; Hyacintstraat 7

Op zaterdagochtend 20 januari namen 10 leden van de Lionsclub Bollenstreek en Lionsclub Slot Teylingen de bovenverdieping van Hyacinthstraat 7 te Sassenheim flink onder handen. 

Met materiaal van de Hillegomse onderneming Thuis In Carlo Loos,  werd de hele bovenverdieping van de woning  opnieuw geschilderd, behangen en voorzien van nieuwe vloeren.  De klus wordt zaterdag 27 januari verder afgemaakt.  
 
Beslist niet een “alledaagse” woning! Het betreft een modelwoning van Woningstichting Vooruitgang waar een tijdelijke zorgserre geplaatst is. Het idee hiervoor is voortgekomen uit het Zorgpact Teylingen (samenwerkingsplatform in het kader van wonen, zorg, welzijn) met als speerpunt Langer Comfortabel Thuis. 
 
Samen met Vooruitgang heeft Welzijn Teylingen het initiatief genomen om de modelwoning tevens te benutten als BOP 3.0! (Buurt Ontmoetings Plek) 3.0 verwijst naar de vernieuwende aanpak. Midden in de straat, samen met straat-, buurtbewoners en vrijwilligers onder het genot van koffie/thee in gesprek gaan over wensen en mogelijkheden om het samenleven (nog) plezieriger te maken. Wat kun je voor elkaar betekenen en wat of wie is daarvoor nodig? Welke activiteit vergroot het plezier en dus het welzijn/welbevinden in het dagelijks leven? Het project Dement Talent zal ook uitgevoerd worden vanuit de Hyacinthstraat en mantelzorgers zijn welkom om aan de koffietafel even op adem te komen, in contact te komen met anderen (mantelzorgers) en vanuit het delen van ervaringen te komen tot hernieuwde energie. Daarnaast zijn er ideeën over de opzet van een buurtcirkel GGZ. GGZ Rivierduinen zoekt nog ingangen om deze buurtcirkels opgezet te krijgen. Wellicht is deze woning in de gemeente Teylingen een goede start, die navolging kan verdienen  met een uitbreiding naar de hele bollenstreek. 
 
Vernieuwend en uniek is de samenwerking rondom Hyacinthstraat 7: alle inzet en materialen zijn op basis van sponsoring, vrijwilligerswerk en maatschappelijk betrokken activiteiten. Welzijn Teylingen faciliteert, stimuleert, organiseert en vormt de verbindende schakel tussen idee, uitvoering, samenwerking.