Geslaagde thema-avond Ouderenzorg

22 mei 2023 • Algemeen • Marie Omtzigt

Met zo’n 70 deelnemers uit zorg en welzijn kijken we terug op een heel geslaagde thema-avond Ouderenzorg op 24 april. Het was de eerste fysieke bijeenkomst van WSV Teylingen, na de fusie van Zorggroep Voorhout-Warmond en Zorggroep Sassenheim. De avond stond dan ook in het teken van elkaar (beter) leren kennen en het delen van ieders expertise om zo samen tot nog betere ouderenzorg in Teylingen te komen.

Op de thema-avond verzorgde Carla Juffermans, huisarts en voorzitter van de werkgroep Ouderen van WSV Teylingen, de inleidende presentatie over het zorgprogramma. Vervolgens deelden casemanagers dementie, specialisten ouderengeneeskunde en wijkverpleegkundigen van Marente hun kennis en ervaringen rond ouderenzorg. In drie workshopronden konden de deelnemers daarna verdieping vinden rond thema’s als valpreventie, gestructureerd periodiek overleg (GPO), medicatiebeoordeling bij polyfarmacie, ondervoeding bij ouderen, mogelijkheden vanuit welzijn en de rol van assistenten.

Zo zijn er veel contacten gelegd en is er kennis uitgewisseld waar zorg- en welzijnsprofessionals hun voordeel mee kunnen doen in de onderlinge samenwerking en in het dagelijkse werk met patiënten en cliënten!

Naar de inhoud springen