Mindfulness training voor mantelzorgers: meld je aan!

7 juli 2022 • Mantelzorg • Marie Omtzigt

Tijdens de week van de mantelzorg 2021 hebben we een workshop mindfulness georganiseerd. De aanwezige mantelzorger gaven aan hier veel aan te hebben. Daarom organiseren we in september een cursus van 5 opeenvolgende bijeenkomsten. Mindfulness is een krachtige, no-nonsense methode om minder stress te ervaren en meer uit het leven te halen. Het is een manier van hier, op dit moment, met bewuste aandacht aanwezig zijn, kijken, en ervaren.

Door je aandacht bewust te sturen leer je op een oordeelvrije, vriendelijke manier om te gaan met dat wat er op dit moment is, ook als dat lastige dingen zijn.

Door beter te zien wat je denkt en voelt neem je je leven meer in eigen hand. Zo hoef je niet mee te gaan in de spinsels in je hoofd, je gaat beter zien hoe je gewend bent te reageren en keuzes te maken en hoe je dat meer bewust kunt doen. Dit helpt om zo met allerlei situaties makkelijker om te kunnen gaan. En het geeft je de mogelijkheid meer van het leven te genieten, het leven voelt rijker en completer.

In de Mindfulness van vijf weken leer je technieken om een druk hoofd tot rust te brengen en minder te piekeren, beter om te gaan met spanning en stress en bewuster in het nu te leven, keuzes te maken en te genieten van de fijne dingen die er ook zijn.

Voor we met de training beginnen is er een kennismakingsgesprek. Daarin kun je al je vragen stellen, daarna bepaal je of je meedoet.

De training wordt verzorgd door Sabina Huurneman. Sabina is gecertificeerd Mindfulness trainer en heeft haar opleiding gedaan bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam. Ze is aangesloten bij de beroepsvereniging voor mindfulness trainers, de VMBN (hoogste categorie) en bij het netwerk voor bewustwording Bewust Bollenstreek.

Wil jij de kwaliteit van je leven in handen nemen?

Meld je dan aan voor een kennismakingsgesprek, we beginnen dinsdagochtend 20 september 2022 met de training.

Data: dinsdagochtend 9.30-12.00 uur, 20 en 27 september, 11 en 18 oktober en 1 november. Let op: we vragen een eigen bijdrage van 5 euro gevraagd per training.

Leuk je als je meedoet! Neem contact met ons op om je aan te melden. Klik op onderstaande knop.

Skip to content