Themacafé Positief Leven

2 september 2021 • Algemeen • Marie Omtzigt

‘Ik doe mee’ start vanaf september met themacafés. Iedere maand wordt er op een locatie in de Duin- en Bollenstreek een thema besproken. Het eerste themacafé is donderdag 16 september om 16.00 – 17.30 uur in de Oude School (Langeveldshof), Heereweg 253, in Lisse.

In dit themacafé staat positief leven centraal. Drie sprekers vertellen een onderwerp dat past binnen positief leven en over hun ervaringen. Bijvoorbeeld over acceptatie: “Hoe doe je dat en wat betekent het voor jou?”, maar ook geaccepteerd worden door je omgeving.

In het themacafé gaat het niet alleen om luisteren, maar ook om ervaren en van elkaar leren. Daarom doen we ook oefeningen en gaan we met elkaar in gesprek. Wat is positief leven? Wat zijn jouw ervaringen en welke tips hebben we voor elkaar?

De themacafés zijn voor inwoners, vrijwilligers, organisaties en professionals uit de Duin- en Bollenstreek. Oftewel, iedereen is welkom om mee te praten over positief leven.

Om alvast een overzicht te geven van de andere themacafés dit jaar:

  • Oktober:    eenzaam voelen – Hillegom
  • November: financiële problemen – Sassenheim
  • December: eerste hulp bij feestdagen – Noordwijk

Iedereen die wil meedoen aan dit themacafé kan zich aanmelden via n.warmerdam@welzijnskompas.nl

Bellen mag natuurlijk ook: 0252-757100. Op werkdagen zitten tussen 9.00 en 12.30 uur vrijwilligers klaar bij de telefoon.

Skip to content