Week van de Ontmoeting

30 september 2021 • Algemeen • Marie Omtzigt

De Week van de Ontmoeting is aangebroken! 30 september tot 7 oktober is het de Week van de Ontmoeting. In deze week staat elkaar ontmoeten en verbinding centraal. Mensen ontmoeten, samen praten en lachen, lekker bezig zijn of bewegen. Hier worden we allemaal blij van. Daarom zijn er verschillende activiteiten in Teylingen waar je aan kunt deelnemen om mensen te ontmoeten en contacten te leggen.

Bij Welzijn Teylingen denken adviseurs met jou mee, over hoe jij vorm kunt geven aan je wens(en) en hoe je hierbij ondersteund kan worden. Zie hieronder een samenvatting van een aantal activiteiten die zullen plaatsvinden in de Week van de Ontmoeting.

Inloopspreekuren Vrijwilligerswerk

Je vrijwillig inzetten is een kans om mensen te ontmoeten die dezelfde interesses hebben als jij, iets te betekenen voor anderen en je kunt fijn bezig zijn. Welzijn Teylingen verzorgt daarom vrijwilligersspeekuren op verschillende plekken in Teylingen. Je kunt er terecht met vragen over een leuke vrijwilligersklus, verenigingen en stichtingen in Teylingen of andere vragen over vrijwillige inzet. Aanmelden is niet nodig. Klik op de knop hieronder en zie alle inloopspreekuren in de buurt. Tot dan!

Wandelgroepen in Sassenheim en Warmond

In Teylingen zijn er meerdere mogelijkheden om samen met iemand, of met een groep te wandelen. Een leuke manier om mensen te ontmoeten én gezond te bewegen. De wandelingen duren ongeveer een uur en gaan in een rustig tempo. Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig. Na afloop is er gelegenheid om samen koffie of thee te drinken. Vragen? Neem contact op via telefoon: 0252- 231805 of via e-mail: info@welzijnteylingen.nl.

  • Op woensdagmiddag 29 september en 6 oktober om 14.00 uur wordt er gewandeld vanaf de gemeentehaven in Warmond voor de brug naar recreatie-eiland Koudenhoorn.
  • Op vrijdagochtend 1 oktober om 10.00 uur wordt er gewandeld vanaf Paviljoen Sassennest vanuit Park Rusthoff, Sassenheim.

Verhalentafel

Welzijn Teylingen start met het nieuwe initiatief “Verhalentafels”. Kleine groepjes kunnen onder begeleiding leuke, mooie, grappige of bijzondere verhalen aan elkaar vertellen. Verhalen die herkenbaar zijn!Op woensdagmiddag 6 oktober in Sassembourg, Sassenheim van 13.30 tot 16.00 uur start de eerste verhalentafel! Je kunt je aanmelden voor de verhalentafel bij Welzijn Teylingen. Stuur een e-mail naar info@welzijnteylingen.nl of neem telefonisch contact op via 0252- 231805.

Valpreventie bijeenkomsten

Tijdens de Week van de Valpreventie van 27 september tot 3 oktober vinden verschillende voorlichtingsactiviteiten in Teylingen plaats. Tijdens de bijeenkomst krijgen bezoekers informatie over wat men zelf kan doen om vallen te voorkomen. Daarnaast kan er individueel advies gevraagd worden aan de aanwezige fysiotherapeut, ergotherapeut, welzijnsadviseur, apotheker of diëtist. Iedereen is van harte welkom. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.

Donderdag 30 september van 10.00-11.00 uur bij Buurtkamer Bibliotheek: Kerklaan 42, Sassenheim en vrijdag 1 oktober van 10.00-11.00 uur bij Buurtcentrum Spelewey, Breughelhof 8, Voorhout.

Vragen of meer weten? Dan kun je contact opnemen met Marleen Hartevelt, Praktijkmanager Voorhout, door een e-mail te sturen naar praktijkmanager@zorggroepvoorhout.nl.

Buurtkamers

In de Buurtkamer komen mensen bij elkaar. Iedere buurtkamer is anders, want de bezoekers kiezen zelf het programma. Zie hieronder alle Buurtkamers in Teylingen. Kom gezellig langs en ontmoet nieuwe mensen in de buurt. Zie hieronder alle buurtkamers en tijdstippen. Voor vragen kun je contact opnemen met Welzijn Teylingen via e-mail: info@welzijnteylingen.nl of telefonisch: 0252- 231805.

Skip to content