J.P. Gouverneurlaan 40 B - 2171 ER Sassenheim -
(0252) 23 18 05 - info@welzijnteylingen.nl
Teylinger Prijzen

Door vrijwillige inzet wordt Teylingen mooier, gezelliger, groener, nog maar op! Kortom, een nog fijnere plek om te wonen en leven. Dat verdient waardering! Want deze initiatieven en projecten hebben impact op onze leefomgeving en inspireren anderen.

 

De gemeente heeft de Teylinger Prijs in het leven geroepen om de waardering te laten blijken. Meedingen naar de prijzen kan alleen door de initiatieven of projecten te nomineren. Doen dus!

 

Iedereen kan nomineren. Je mag een eigen activiteit of project nomineren. En we hopen dat iedereen die trots is op het succes ervan de moed heeft dit ook te doen. Maar uit ervaring weten we dat jezelf op de borst kloppen best wel een drempel is. Gek hè?Daarom kunnen ook de mensen in je omgeving nomineren. 

 

Alle nominaties krijgen aandacht in de pers en op social media. De prijswinnaars worden uiteraard extra in het zonnetje gezet. Zo kunnen alle nominaties een inspirerend voorbeeld zijn voor anderen.

 
Gebruik dit aanmeldformulier om de activiteit of het project aan te melden.

 

Hoe werkt het?

 
De Teylinger Prijs
Twee keer per jaar kiest de jury twee nominaties die de Teylinger Prijs krijgen. Ze kiest op basis van de twee criteria: impact en inspirerend. Lees hier meer over de criteria. Na ontvangst van het aanmeldingsformulier neemt een jurylid contact op met de genomineerde organisatie of vrijwilligersgroep. In dat gesprek krijgt het vrijwilligersproject of -initiatief gelegenheid de jury enthousiast te maken. Op basis van overeenstemming worden de winnaars gekozen.
 
De Teylinger Trofee
Aan het eind van het jaar komt een van de vier prijswinnaars in aanmerking voor de jaarprijs: de Teylinger Trofee. Via een online-stemronde kunnen alle inwoners meestemmen. Met dit advies van de inwoners bepaalt de jury uiteindelijk wie de Teylinger Trofee wint. Ook hierbij zijn de twee criteria de basis.
 

Voorwaarden

De vrijwilligersorganisatie of initiatiefgroep moet actief zijn binnen Teylingen. Het project dat of de activiteit die genomineerd wordt, moet al gerealiseerd zijn. Individuele vrijwilligers kunnen niet genomineerd worden.
Alleen nominaties via het aanmeldformulier worden beoordeeld.
 
Als per periode minder dan 3 nominaties zijn ontvangen, wordt in die periode geen prijs uitgereikt. De ingezonden, prijswaardige nominaties schuiven dan door naar de volgende periode. De jury kan ook besluiten dat geen of slechts een van de nominaties in aanmerking komt voor een prijs.
 
 

Sluitingsdata

Nomineren kan het hele jaar door.
Er zijn twee tijdvakken voor de uitreiking van de prijzen, dus nomineer voor slutingsdatum.
Voor 2021 zijn de sluitingsdata:

5 april

20 september. 

 

Prijzen en uitreiking

Bekendmaking volgt binnen 6 weken na de sluitingsdatum. De winnaars van de Teylinger Prijs worden onder media-aandacht bezocht door de jury en ontvangen het geldbedrag van  € 250,=.
De Teylinger Trofee wordt in december door de wethouder sociaal domein uitgereikt. Hoe dat plaatsvindt, is nog een verrassing. De Trofee-winnaar ontvangt een aanvullend geldbedrag van € 1.000,= en opnieuw aandacht in de pers.  
 

Jury

De jury is samengesteld uit een medewerker van de gemeente, een gemeenteraadslid van Teylingen en een bestuurslid van Welzijn Teylingen. De adviseur vrijwillige inzet van Welzijn Teylingen is adviseur van de jury.
 

Aanmelden: lees eerst de criteria:

Impact op mensen of samenleving

Het vrijwilligersproject of de -activiteit heeft zichtbaar of aantoonbaar impact of effect.

Bijvoorbeeld:

 • Het vrijwilligerswerk leidt tot meer verbinding tussen mensen of organisaties.
 • Het versterkt mensen of groepen.
 • Het is betekenisvol voor anderen of het is van sociaal belang.
 • Het project of de activiteit maakt de samenleving, of het leven van mensen of de omgeving, mooier, leuker, veiliger.
 • Het vrijwilligerswerk van het project/de activiteit wordt ervaren als een verrijking van het wonen en leven in Teylingen.
 • Het project of de activiteit brengt zichtbaar verbetering voor de vereniging of stichting. Bijvoorbeeld meer of andere vrijwilligers of behoud (boeien) van vrijwilligers.
 • Het project/de activiteit levert meer of beter resultaat van de verenigingsactiviteiten, bijvoorbeeld meer leden, meer bereik, meer impact.

Inspirerend

Het vrijwilligersproject of de -activiteit is zichtbaar of aantoonbaar inspirerend.

Bijvoorbeeld:

 • Het vrijwilligersproject of de -activiteit is een mooi voorbeeld, een bruikbaar idee, iets om na te volgen, iets waar mensen blij of enthousiast van worden.
 • Het is motiverend of inspirerend voor de deelnemers en/of voor anderen
 • Het project/de activiteit is vernieuwend, heeft een bijzondere aanpak of is een unieke oplossing.
 • Het spreekt zodanig aan dat anderen het willen en kunnen overnemen of er door geïnspireerd raken. Bijvoorbeeld door de vorm, de aanpak, het unieke idee of de impact van de activiteit of het project.

Contact en informatie

Maria Zwart, adviseur Vrijwillige inzet

E: m.zwart@welzijnteylingen.nl

 

Inspiratie nodig?

In 2020 maakten we video's van alle genomineerden (klik hier voor de playlist van alle 6 nominaties 2020). 

Klik hier voor de winnaars en genomineerden van 2018 en 2019.