J.P. Gouverneurlaan 40 B - 2171 ER Sassenheim -
(0252) 23 18 05 - info@welzijnteylingen.nl
Meer welzijn

Via de linkjes op deze pagina en in het menu hiernaast vindt u meer informatie over welzijn binnen en buiten de gemeente.

Sociaalteams Teylingen


Voor vragen over wonen, welzijn en zorg kunnen inwoners bij het Sociaal Team terecht. Denk bijvoorbeeld aan financiële vragen, problemen met organisaties, wanneer u er zelf niet uitkomt of vragen over eenzaamheid en verlies en vele andere vragen.Via één contactpersoon is het mogelijk verschillende hulpverleners in te schakelen.
 

Conflicten oplossen
http://www.bemiddelingbollenstreek.nl

Een conflict met uw buren, een winkelier of de verhuurder van uw woning kan een enorme invloed hebben op uw welzijn. Ruzie geeft stressklachten. Ruzie in uw eigen leefomgeving brengt een groot gevoel van onveiligheid met zich mee. Wacht dus niet te lang en kom in actie. Bij Bemiddeling Bollenstreek bemiddelt een professionele MfN- mediator tussen u en de wederpartij. Om het probleem snel uit de wereld te helpen. Onze laagdrempelige, goedkope bemiddeling is beschikbaar voor

 alle burgers in de Duin- en Bollenstreek.
 

Ouderenbonden

Informatie over de ouderenbonden in Teylingen http://www.kbo-teylingen.nl


Hoe ga jij om met dementie

Teylingen wil graag een dementievriendelijke gemeente zijn. Een gemeente waarin ook mensen met dementie zo lang mogelijk mee kunnen blijven doen in de Teylingse gemeenschap. Dat betekent een goede samenwerking  tussen zorg- en welzijnsaanbieders, gemeente, woningcorporaties en huisartsen, maar  ook het vergroten van kennis over en begrip voor mensen met dementie onder de inwoners van Teylingen. Wil jij weten hoe je het beste om kunt gaan met dementie op straat, binnen de familie, in je winkel of  horeca zaak etc? Volg dan de gratis online training op :  https://samendementievriendelijk.nl/ .Bieb aan Huis

https://www.bibliotheekbollenstreek.nl/service/aan_huis.html

 
Bent u niet in staat om de bibliotheek te bezoeken maar wilt u wel graag wat te lezen in huis hebben? Neem contact op met de dichtstbijzijnde bibliotheek en u ontvangt regelmatig nieuwe boeken thuis.
 
Hoe werkt het?
De bibliotheek-aan-huis service is voor iedereen die:
  • graag leest
  • niet zelf naar de bibliotheek kan komen wegens ziekte of handicap 
  • voor een langere tijd aan huis gebonden is.
Wat is mogelijk
De bibliotheek heeft een ruime keuze aan materialen. Literatuur, lectuur, informatieve boeken, tijdschriften, luisterboeken en ook dvd’s. Tevens zijn er boeken met grote letters.