J.P. Gouverneurlaan 40 B - 2171 ER Sassenheim -
(0252) 23 18 05 - info@welzijnteylingen.nl
Winnaars Teylinger Prijzen 2018 en 2019

 

Winnaars 2019

1e ronde  Project ‘In de Buurt’ van Raamwerk 

 

Het project ‘In de Buurt’ van Raamwerk in Sassenheim is door de jury gekozen als winnaar van de 1e ronde voor de Teylinger Prijs.
 
Dit project maakt zich onderscheidend omdat samen met vrijwilligers en organisaties activiteiten worden georganiseerd om mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking te betrekken bij een inclusieve samenleving. Activiteiten zijn o.a. het onderhouden van het terrein bij Hotel Van der Valk en tuin buurtkamer Welzijn Teylingen, het wekelijks koken op het Steunpunt voor een woonformatie, het helpen bij de Hondenopvang Kwispelbrigade en het zingen met ouderen in Sassembourg. 
 
De herkenbaarheid en het enthousiasme bij de zoektocht naar nieuwe mogelijkheden in de buurt maakt dit een uniek project en een inspirerend voorbeeld voor andere initiatieven. 
 
Raamwerk, een organisatie die actief is in de Duin- en Bollenstreek, biedt ondersteuning aan mensen in alle leeftijden met een lichamelijke en/of verstandelijke of gedragsmatige beperking. Uitgangspunt bij deze ondersteuning is cliënten een zo gewoon mogelijk leven te bieden.

 

Winnaars 2018

 Winnaar 1e ronde:

 

Een anderhalf jaar durend project van intensieve samenwerking tussen buurtbewoners en de gemeente waarbij het speeltuintje aan De Geestlaan is veranderd in de speel- en ontmoetingsplaats De Geest.  De natuurlijke, duurzame speel-, beweeg- en ontmoetingsplek verbindt kinderen en ouders in de buurt. Een groep van 6 vaste vrijwilligers begeleidt door het jaar heen meerdere activiteiten. 
 
Het project maakt zich onderscheidend door het verbeteren van de buurt centraal te stellen. Meerdere buurtbewoners houden het terrein netjes door onkruid te wieden of  extra toezicht te houden. Dit maakt het een uniek project en een inspirerend voorbeeld voor andere vrijwilligersinitiatieven.

Winnaar 2e ronde en uieindelijke winnaar van de Trofee
 

 
  

De Prince Princess Foundation is door de jury unaniem gekozen als winnaar van de 2e ronde voor de Teylinger Prijs.

Zowel inwoners van Teylingen als statushouders maken, onder de bevlogen leiding van Liz Wassenaar, jurkjes voor het goede doel. De naam van deze foundation is in 2017 gelanceerd, daarvoor in 2015 onder de naam Little Dresses for Africa opgericht door de van origine Engelse Liz. Zij is er in geslaagd om mensen met elkaar te verbinden en kinderen te helpen. Zij zet volledig in voor het project, zonder eigen inkomen en met een investering van 30 uur in de week. Maar vooral zal zij zichzelf niet zo snel in de schijnwerpers willen zetten door aandacht voor zichzelf te vragen.

Drie keer per week komen groepen vrouwen, waaronder ook statushouders, bij elkaar om samen jurkjes te naaien in Sassenheim en in Voorhout. Deze kleding wordt een paar keer per jaar opgestuurd naar kinderen in verschillende landen in Afrika en India. 

Het project maakt zich zo onderscheidend doordat zoveel mensen uit verschillende groepen met elkaar bezig zijn. Het Bollenpalet werkt o.a. mee met het maken van de jurkjes en broekjes. ActieActie4Kids helpt mee door de gemaakte kleding in containers te verzonden. Dit maakt het een uniek project en een inspirerend voorbeeld voor andere vrijwilligersinitiatieven. 

Winnaar 3e ronde:
 
 
De Stichting Lopen Tegen Kanker, sinds 2011 actief, gaat de strijd aan tegen kanker door mensen die getroffen zijn door kanker te steunen. Dit doen ze door zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. De belangrijkste activiteit van de stichting is de Loop tegen Kanker. Dit evenement is bedoeld om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen, ieder jaar op de eerste of tweede zondag van oktober in Warmond.
 
Op 7 oktober dit jaar hebben maar liefst 120 vrijwilligers, ruim 2000 deelnemers, talloze bedrijven en andere initiatieven zich ingezet om het gezamenlijke doel tot een succes te brengen! Het lokale karakter van de stichting en de saamhorigheid tijdens het evenement werkt aanstekelijk!
 
De stichting is ontstaan uit een initiatief van Corina van Diest uit Warmond. In haar naaste omgeving greep kanker om zich heen. Ze besloot haar gevoelens van verdriet en onmacht een plek te geven en om op een positieve manier het verschil te maken. Al snel werd ze gevolgd door een aantal mensen die haar willen steunen en samen het bestuur vormden van de Stichting Lopen Tegen Kanker.