J.P. Gouverneurlaan 40 B - 2171 ER Sassenheim -
(0252) 23 18 05 - info@welzijnteylingen.nl
Winnaars Teylinger Prijzen 2018Winnaar 1e ronde:

 

Een anderhalf jaar durend project van intensieve samenwerking tussen buurtbewoners en de gemeente waarbij het speeltuintje aan De Geestlaan is veranderd in de speel- en ontmoetingsplaats De Geest.  De natuurlijke, duurzame speel-, beweeg- en ontmoetingsplek verbindt kinderen en ouders in de buurt. Een groep van 6 vaste vrijwilligers begeleidt door het jaar heen meerdere activiteiten. 
 
Het project maakt zich onderscheidend door het verbeteren van de buurt centraal te stellen. Meerdere buurtbewoners houden het terrein netjes door onkruid te wieden of  extra toezicht te houden. Dit maakt het een uniek project en een inspirerend voorbeeld voor andere vrijwilligersinitiatieven.

Winnaar 2e ronde en uieindelijke winnaar van de Trofee
 

 
  

De Prince Princess Foundation is door de jury unaniem gekozen als winnaar van de 2e ronde voor de Teylinger Prijs.

Zowel inwoners van Teylingen als statushouders maken, onder de bevlogen leiding van Liz Wassenaar, jurkjes voor het goede doel. De naam van deze foundation is in 2017 gelanceerd, daarvoor in 2015 onder de naam Little Dresses for Africa opgericht door de van origine Engelse Liz. Zij is er in geslaagd om mensen met elkaar te verbinden en kinderen te helpen. Zij zet volledig in voor het project, zonder eigen inkomen en met een investering van 30 uur in de week. Maar vooral zal zij zichzelf niet zo snel in de schijnwerpers willen zetten door aandacht voor zichzelf te vragen.

Drie keer per week komen groepen vrouwen, waaronder ook statushouders, bij elkaar om samen jurkjes te naaien in Sassenheim en in Voorhout. Deze kleding wordt een paar keer per jaar opgestuurd naar kinderen in verschillende landen in Afrika en India. 

Het project maakt zich zo onderscheidend doordat zoveel mensen uit verschillende groepen met elkaar bezig zijn. Het Bollenpalet werkt o.a. mee met het maken van de jurkjes en broekjes. ActieActie4Kids helpt mee door de gemaakte kleding in containers te verzonden. Dit maakt het een uniek project en een inspirerend voorbeeld voor andere vrijwilligersinitiatieven. 

Winnaar 3e ronde:
 
 
De Stichting Lopen Tegen Kanker, sinds 2011 actief, gaat de strijd aan tegen kanker door mensen die getroffen zijn door kanker te steunen. Dit doen ze door zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. De belangrijkste activiteit van de stichting is de Loop tegen Kanker. Dit evenement is bedoeld om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen, ieder jaar op de eerste of tweede zondag van oktober in Warmond.
 
Op 7 oktober dit jaar hebben maar liefst 120 vrijwilligers, ruim 2000 deelnemers, talloze bedrijven en andere initiatieven zich ingezet om het gezamenlijke doel tot een succes te brengen! Het lokale karakter van de stichting en de saamhorigheid tijdens het evenement werkt aanstekelijk!
 
De stichting is ontstaan uit een initiatief van Corina van Diest uit Warmond. In haar naaste omgeving greep kanker om zich heen. Ze besloot haar gevoelens van verdriet en onmacht een plek te geven en om op een positieve manier het verschil te maken. Al snel werd ze gevolgd door een aantal mensen die haar willen steunen en samen het bestuur vormden van de Stichting Lopen Tegen Kanker.