J.P. Gouverneurlaan 40 B - 2171 ER Sassenheim -
(0252) 23 18 05 - info@welzijnteylingen.nl
Algemene en praktische informatie

Gemeente nieuws

Op de site van de Gemeente Teylingen vindt u algemene informatie over het Coranavirus en alle aanpassingen Deze site vermeld ook de aangepaste dienstverlening.


Vervoer

We gaan niet zoveel de deur meer uit. Het is verstandiger om binnen te blijven maar stel dat u toch dringend ergens heen moet en u heeft zelf geen vervoer. Lees hier wat voor u de mogelijkheden zijn. 


Actualiteiten Teylingen

In Teylingen houdt u op de hoogte van alle actualiteiten in Teylingen via hun  site  en facebookpagina.

 

Vluchtelingenwerk

Het kantoor van Vluchtelingenwerk Teylingen is gesloten. Er is geen inloopspreekuur meer; er wordt alleen nog gewerkt op afspraak. En dan ook vooral via (beeld)telefoon.

De dienstverlening van VluchtelingenWerk gaat ook tijdens de ‘corona-crisis’ door. Statushouders kunnen in deze onrustige periode op hun steun blijven rekenen, ze blijven urgente vragen behandelen. 

https://www.vluchtelingenwerk.nl/zuidwestnederland/vluchtelingenwerk-blijft-bereikbaar-corona-crisis

https://www.vluchtelingenwerk.nl/zuidwestnederland/vluchtelingenwerk-teylingen

 

Gezond blijven

Binnen blijven en minder sociaal contact doet veel met ons en met name als je al wat op leeftijd bent. Hoe houden we ons zelf gezond?

Zorg dat jezelf of je ouders goed blijven eten en bewegen kijk hier of u goed bezig bent: https://www.goedgevoedouderworden.nl/test-uzelf/


IC verblijf en dan?

Corona beheerst sinds enkele weken het dagelijkse leven. Dat geldt ook voor de afdelingen Intensive Care. Vele tientallen patiënten worden er dagelijks opgenomen. Patiëntenorganisatie IC Connect en Stichting FCIC besteden een deel van deze website aan de gevolgen van corona. De teksten op die pagina zijn speciaal geschreven voor coronapatiënten en hun naasten.

Durf te vragen

Vind jij het lastig om een ander om hulp te vragen? Je bent niet de enige. Uit onderzoek blijkt dat 40% van de Nederlanders niet altijd om hulp durft te vragen aan onbekenden. We noemen dat ‘’vraagverlegenheid’’. Maar vaak is dat helemaal niet nodig, want mensen ervaren het lang niet altijd als negatief wanneer iemand hen iets vraagt. Waarom vinden we het dan toch moeilijk om hulp te vragen? En belangrijker nog: wat kun je er aan doen? Het Rode Kruis geeft tips