J.P. Gouverneurlaan 40 B - 2171 ER Sassenheim -
(0252) 23 18 05 - info@welzijnteylingen.nl
Vraag en aanbod (buurt) initiatieven

Buurthulpcentrale Teylingen; hulp en aanbod in de gemeente Teylingen

We hebben elkaar nu nodig. Fijn dat er zoveel mensen opstaan die andere in deze tijd willen helpen. Maar hoe bereikt u elkaar? Wij helpen daar graag aan mee. Vanaf vandaag kunt u vraag en aanbod plaatsen op onze eigen Buurthulpcentrale Teylingen. Hulp nodig of hulp aanbieden in Teylingen, meld u aan op: https://www.vrijwilligersplatform.info/


Stichting Vier het leven

Normaal gaan vrijwilligers van Vier het leven samen met ouderen naar voorstellingen. Dat kan nu even niet, maar er zijn allerlei initiatieven om voorstellingen mee te beleven vanuit huis mee te beleven. Klik op een van hun websites.
Informatie van Vier het leven:
"De afgelopen dagen hebben wij via onze digitale kanalen leuke, persoonlijke boodschappen en kleine optredens ontvangen van artiesten en politici die ons een warm hart toedragen. Ook ontvingen we linkjes naar musicals en cabaretshows. Deze leuke initiatieven delen wij de komende tijd via onze Vier het Leven-Facebookpagina en ons YouTubekanaal. We proberen u op deze manier toch de nodige culturele vitamines aan te bieden."
Kijk ook op hun website.
 

Gratis Maaltijden voor zorg- en hulpverleners en ouderen.

Het bestuur van Stichting Syrisch Nederlands  Huis te Sassenheim wil graag haar steentje bijdragen tijdens deze moeilijke tijden. Hun idee is dat wij gezonde Syrische maaltijden gaan verzorgen voor zorgverleners, kwetsbare-/hulpbehoevende oudere inwoners en inwoners in quarantaine. 
 
Zij hopen hiermee de samenleving te helpen en samen sterk te staan tegenover COVID-19.
Restaurant Aladdin, biedt hun de ruimte aan  om de maaltijden te bereiden.  Harmonie Taal en Cultuur, zal  inburgeraars benaderen om te vragen mee te werken aan dit project, door bijvoorbeeld de maaltijden te gaan bezorgen. Harmonie Taal en Cultuur stelt ook een auto beschikbaar voor het distribueren hiervan.
 
Stichting Syrisch Nederlands Huis zou graag willen weten of u iemand kent in de gemeente Teylingen of Lisse die als vrijwilliger mee wil werken aan dit project of dat u mensen kent die gebruik willen maken van onze dienst. De planning is om in april (eenmaal per week) met het bezorgen van gezonde Syrische maaltijden te starten. Dit initiatief is bedoeld voor zorgverleners, kwetsbare-/hulpbehoevende ouderen en inwoners in quarantaine. Wij verwachten dat wij elke week ongeveer 50 maaltijden kunnen laten bezorgen. Klik hier voor de voorbeeldmaaltijden.
 
Wilt u helpen of kent u iemand die 1 keer per week een Syrische maaltijd wil ontvangen ? Meldt u zich dan snel aan via de mail: info@sshin.nl  dan nemen zij zo spoedig mogelijk contact met u op.
Heeft u nog vragen? Stuur dan een mail naar: info@sshin.nl, bellen mag ook op nummer: 06-44083161.
 

Op Facebook wordt veel hulp aangeboden.

O.a. Je bent Sassenheimer als, Je bent Voorhouter als; Facebookgroep: Voorhout helpt elkaar. Zelf een groepsgesprek starten op Whatsapp lees hier de instructies. Komt u er niet uit neem dan contact met ons op.