J.P. Gouverneurlaan 40 B - 2171 ER Sassenheim -
(0252) 23 18 05 - info@welzijnteylingen.nl
Binnen blijven; zo vermaak je jezelf!

Blijf bewegen

Teylingen sportief in beweging ondanks coronavirus Door het coronavirus zijn we genoodzaakt zoveel mogelijk thuis te blijven. Hoe kom je dan aan je beweging. Diverse yogastudio's en (sport)scholen hebben hier een creatieve oplossing voor.

Klik hier voor een overzicht.

 

Praktische beweging met dagelijkse oefeningen voor ouderen. Beweging voor ouderen is wellicht nog belangrijker. Hier vindt u praktische tips om thuis te doen. 


Omroep MAX
zendt dagelijks het TV programma Nederland in beweging uit. Om heel Nederland thuis in beweging te krijgen werpt Olga Commandeur zich op als nationale personal trainer van thuiszittend Nederland. Ook online vind je wekelijks trainingsschema’s die zeer geschikt zijn voor ouderen. Kijk hier de afleveringen terug


Sportapps
als: Seven Minute Workout en Sworkit zijn te downloaden voor de vitale ouderen die normaal nog regelmatig naar de sportschool gaan.
 
Wandelen is misschien wel de meeste simpele en snelle manier om te bewegen en mag. Een ommetje maken is goed voor lijf en geest. Houd je wel aan de richtlijnen van het RIVM: houd afstand en wandel bij voorkeur alleen.
 
Stoelyoga: Was u gewend om wekelijks naar de (stoel)yoga te gaan? Dan is dit misschien een goed alternatief (sla de advertenties over).


Even ontspannen

Mindfulness/mediteren Even een momentje rust in je hoofd probeer eens mindfulness. Het Centrum voor Mindfullnes biedt elke avond een online mindfulness-sessie aan in deze tijden van sociale onthouding:  https://centrumvoormindfulness.nl/mindfulness-trainingen/mediteren-met-cvm-online


Lezen
Vanaf 11 mei is de Bibliotheek weer open. Voor leden van 70 jaar of ouder is er de Boeken BezorgBieb. Zij zijn welkom in de biblitoheek, maar als ze niet kunnen of willen komen, dan komen wij de boeken brengen. Andere leden die volgens de RIVM-richtlijnen tot de risicogroep behoren en daardoor niet naar de bibliotheek kunnen komen, mogen ook gebruik maken van de Boeken BezorgBieb. Kijk voor meer informatie op  https://www.bibliotheekbollenstreek.nl/actueel/Bibliotheeknieuws/heropening.html

 

Kaartje naar elkaar sturen

Met Omapost stuur je eenvoudig en snel een écht kaartje. Van papier. Met de post. Binnen 30 seconden zorg je ervoor dat iemand een paar dagen later van jouw persoonlijke kaartje heel blij wordt. Het enige dat je nodig hebt is een foto of afbeelding, een tekstje en een adres. Wij zorgen voor de rest. Versturen doen we op donderdag en zaterdag.


Binnen en toch de deur uit

Stichting Vrienden van het Overbosch heeft het initiatief genomen om filmpjes te maken van twee mooie natuurgebieden in de buurt van Voorhout. Het zijn voorjaarswandelingen die speciaal zijn gemaakt voor die mensen die niet naar buiten mogen of niet naar buiten kunnen gaan  www.vriendenvanhetoverbosch.nl
 
Het LAM (Lisser Art Museum) heeft het Thuismuseum geopend: elke dag een kunstwerk in je mailbox. 
 

Maaltijd voor thuis ook te koop bij de lokale restaurants

Ga eens uit eten in eigen huis. In Teylingen zijn diverse restaurants en enkele winkels met etenswaren gestart met een bezorg- of afhaalservice gestart. Dus: kun je niet zelf koken of geen groente meer in de supermarkt? Kijk hier voor een overzicht van het maaltijdaanbod.