J.P. Gouverneurlaan 40 B - 2171 ER Sassenheim -
(0252) 23 18 05 - info@welzijnteylingen.nl
Binnen blijven; zo vermaak je jezelf!

Blijf bewegen

Teylingen sportief in beweging ondanks coronavirus Door het coronavirus zijn we genoodzaakt zoveel mogelijk thuis te blijven. Hoe kom je dan aan je beweging. Diverse yogastudio's en (sport)scholen hebben hier een creatieve oplossing voor.

Klik hier voor een overzicht.

 

Praktische beweging met dagelijkse oefeningen voor ouderen. Beweging voor ouderen is wellicht nog belangrijker. Hier vindt u praktische tips om thuis te doen. 


Stoelyoga: 
Was u gewend om wekelijks naar de (stoel)yoga te gaan? Dan is dit misschien een goed alternatief (sla de advertenties over).


Lezen

Zin om een boek te lezen. De Bibliotheken zijn dan wel gesloten maar u kunt altijd nog kiezen voor een luisterboek:  https://www.onlinebibliotheek.nl/luisterbieb.html Ook toegankelijk als je geen lid van de Bibliotheek bent. 
 

In overleg met OCW en de VOB is nu ook besloten dat de VakantieBieb zo snel mogelijk opengaat met maximaal 100 e-books voor jeugd en volwassenen. De app gaat tijdelijk 'ThuisBieb' heten. Zodra we weten wanneer de app precies live gaat ontvangen jullie hierover bericht. De ThuisBieb zal tot en met begin mei open zijn. Met de ThuisBieb kunnen veel thuiszittende Nederlanders e-books lezen. Ook voor Bibliotheekleden zonder toegang tot digitale content en voor leden die meer dan 10 e-books per 3 weken willen lenen is dit een oplossing. We kijken ook nog naar andere maatregelen, maar lancering van de ThuisBieb heeft nu prioriteit.
 

Kaartje naar elkaar sturen

Met Omapost stuur je eenvoudig en snel een écht kaartje. Van papier. Met de post. Binnen 30 seconden zorg je ervoor dat iemand een paar dagen later van jouw persoonlijke kaartje heel blij wordt. Het enige dat je nodig hebt is een foto of afbeelding, een tekstje en een adres. Wij zorgen voor de rest. Versturen doen we op donderdag en zaterdag.


Binnen en toch de deur uit

Stichting Vrienden van het Overbosch heeft het initiatief genomen om filmpjes te maken van twee mooie natuurgebieden in de buurt van Voorhout. Het zijn voorjaarswandelingen die speciaal zijn gemaakt voor die mensen die niet naar buiten mogen of niet naar buiten kunnen gaan  www.vriendenvanhetoverbosch.nl
 
Het LAM (Lisser Art Museum) heeft het Thuismuseum geopend: elke dag een kunstwerk in je mailbox. 
 

Maaltijd voor thuis ook te koop bij de lokale restaurants

Ga eens uit eten in eigen huis. In Teylingen zijn diverse restaurants en enkele winkels met etenswaren gestart met een bezorg- of afhaalservice gestart. Dus: kun je niet zelf koken of geen groente meer in de supermarkt? Kijk hier voor een overzicht van het maaltijdaanbod.