J.P. Gouverneurlaan 40 B - 2171 ER Sassenheim -
(0252) 23 18 05 - info@welzijnteylingen.nl
Sociaal contact of hulp nodig?

Regionaal

Vrijwilligers Welzijn Teylingen: Onze eigen vrijwilligers kunnen telefonisch gezelschap bieden aan mensen die alleen thuiszitten en geen (groot) eigen netwerk hebben. Als er meer mensen zijn die daaraan willen meewerken, dan kunnen zij zich melden bij Welzijn Teylingen. 0252 231805 of info@welzijnteylingen.nl

Paraplu Voorhout: is een gezamenlijk initiatief van Protestantse Gemeente Voorhout (Kleine Kerk), Baptistengemeente Kaleb Teylingen en Sint Bartholomeuskerk Voorhout.Even de Paraplu bellen

Nu het Corona-virus dichterbij komt en de gevolgen zichtbaarder worden, wil de Paraplu - als initiatief van de gezamelijke kerken beschikbaar zijn voor geestelijke nood die daaruit voortkomt. Het sociaal café van de Paraplu heeft daarvoor een speciaal telefoonnummer geopend: 0252-255021. Daarmee kunt u bellen met het team van pastorale vrijwilligers.

Sociaal Team: Ook op het Sociaal Team Teylingen vindt u praktische informatie.
 
Maatschappelijk werk: Chatten met een maatschappelijk werker, iedere werkdag van 09.00-17.00 uurVoor ondersteuningsvragen of een luisterend oor voor cliënten met vragen over:
 
  • hoe je alle ballen in de lucht kunt houden als je thuis werkt met het gezin om je heen
  • als je je zorgen maakt over je baan en of er aan het einde van de maand nog wel geld overblijft
  • als je problemen hebt in je relatie en/of je overweegt te scheiden
  • als je vastloopt in je opleiding of werk of als er iets anders is wat je dwars zit en graag met iemand wilt bespreken.

Je vindt de chatknop onderaan in het scherm op de website www.kwadraad.nl

 

Landelijk

Het Ouderenfonds heeft in samenwerking met o.a. Ziggo een telefonische helpdesk opgezet voor ouderen om hen te helpen online te zijn (bellen etc.).Lees hierover meer op:  https://bit.ly/33SXYbC

ANBO-telefoonlijn: deze ouderenbond heeft een speciale ANBO-telefoonlijn geopend voor ouderen die zich zorgen maken over het coronavirus of graag een praatje willen maken. Hebt u een vraag over het coronavirus, maakt u zich zorgen of wilt u gewoon even een praatje maken? Dat kan vanaf nu! Zij zijn 7 dagen per week van 09:00 tot 21:00 uur bereikbaar op telefoon 0348 - 46 66 66. Als u belt, staat iemand van ANBO u graag te woord of u nu wél of geen lid bent.

KBO_PCOB landelijk: telefoonlijn voor vragen.

Telefooncirckel KBO Teylingen: KBO Teylingen wil in Teylingen een Telefooncirckel opstarten. Wilt u met hen mee denken en mee doen aan een belcirkel, neem dan contact op met het secretariaat van Seniorenvereniging Teylingen, tel. 06 18184053 (ma t/m vr van 11.00 tot 13.00) of per email kboteylingen.secretariaat@gmail.com.

 
Stichting Lumen Holland Rijnland; voor psychisch kwetsbare mensen
Ook in de onzekere tijden rond het coronavirus bieden de ervaringsdeskundigen van Lumen steun aan mensen met psychische klachten en aandoeningen. Door de coronacrisis is ook het sociale leven voor mensen met een psychische problematiek kleiner geworden. Fysieke afspraken gaan niet door en velen ervaren meer gevoelens van stress, angst en eenzaamheid. Lumen wil in de regio Holland Rijnland goed bereikbaar blijven voor psychische kwetsbare mensen.
Lumen is via mail of telefoon te bereiken. Klik hier
 
Rode Kruis Hulplijn: deze telefoonlijn voor kwetsbaren is voor mensen in quarantaine en thuisisolatie. Zij kunnen er hun verhaal kwijt en advies of extra hulp vragen. Heb je een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat je in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kan men contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn (070-4455 888). Dit nummer is van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 9:00 – 21:00 uur en op zaterdag tussen 10:00-16:00 uur.
 
Kindertelefoon: Voor kinderen is er altijd de Kindertelefoon (0800 – 0432).
 
Voor opvoed- & opgroeiadvies en gezondheidsvragen van ouders: www.cjghm.nl
Bij zorgen over huiselijk geweld of kindermishandeling (0800-2000):