J.P. Gouverneurlaan 40 B - 2171 ER Sassenheim -
(0252) 23 18 05 - info@welzijnteylingen.nl
Laatste Nieuws Teylinger Prijs 2020

 

Stichting KookKracht winnaar Teylinger Trofee

Op 11 december is Stichting Kookkracht via een online-bijeekomst benoemd tot winnaar van de Teylingen Trofee 2020! In de webinar was te zien hoe de winnaars juichend uit hun stoel sprongen. Zij hadden het niet verwacht. Winkel De Paraplu toonde zich een goede verliezer. Zij feliciteerden KookKracht en kwamen met het idee om samen iets te gaan doen, bijvoorbeeld een mooie maaltijd voor de ruim 40 vrijwilligers van De Paraplu verzorgd door de Syrische vrouwen van KookKracht. Alles uiteraard na de coronabeperkingen.

Manon van Dijk, raadslid van het CDA, werd bedankt voor haar werk voor de jury van de Teylingerprijs. Haar creativiteit en ervaring in evenementen, en de verbindende kracht met de raad van de gemeente werd benadrukt door Els Koster, voorzitter van de jury. Edith Alkemade, raadslid voor D66, werd welkom geheten als opvolger voor Manon van Dijk.

Na het webinar kwamen Dima Abu Zeidan, directeur van de stichting, en bestuurslid Wim van Vliet naar het bestuurscentrum om de Trofee en de cheque t.w.v. € 1000,-. uit handen van wethouder van Kempen in ontvangst te nemen.

Bekijk hier de video van de uitreiking!

 

De Trofee is gemaakt door kunstenares Corry Ammerlaan.

 

Publieksronde

De winnaars van de Teylinger Prijs dingen mee naar de Teylinger Trofee. Van 9 november tot en met 22 november kon het publiek stemmen op zijn of haar favoriet voor de Teylinger Trofee. De uitslag is meegenomen als advies in het juryoordeel. 

 

Winnaars Teylinger Prijs

Op 15 oktober reikte de jury de prijs uit aan de eerste van de twee winnaars: Stichting Paraplu Voorhout. Dit project kreeg hoge cijfers van de jury. Paraplu Voorhout is een winkel die wordt gerund door ruim veertig vrijwilligers. Zij verkopen allerlei leuke producten van lokale organisaties en bedrijven. Ook tweedehands spullen behoren tot het assortiment. Een belangrijk onderdeel van de winkel is de gezellige koffietafel, waar klanten, bezoekers en vrijwilligers elkaar treffen. Aan de prijs is een cheque van 250 euro verbonden, die werd uitgereikt door Els Koster, jurylid.

 

Op 21 oktober werd bekend wie de tweede winnaar van de Teylinger Prijs is. In een feestelijke online bijeenkomst kreeg Stichting Kookkracht de prijs uitgereikt.

KookKracht ondersteunt Syrische vrouwen bij hun integratie in Teylingen. Dat gebeurt op een bijzondere manier: de vrouwen verzorgen via Kookkracht catering op locaties. Ze krijgen bovendien een interne opleiding die hen helpt door te stromen naar regulier werk.

Kookkracht kreeg net als Stichting Paraplu een cheque van 250 euro.Beide projecten dingen mee naar de Teylinger Jaarprijs. Hierbij heeft het publiek, via een online poll in november, de beslissende stem.

 

Wie werden dit jaar genomineerd?

Wie kunnen er beter vertellen over hun project dan de vrijwilligers zelf? Daarom zijn er korte films gemaakt van alle genomineerden voor de Teylinger Prijs. De vrijwilligers vertellen daarin waarom ze zo enthousiast zijn over hun project en waarom dat een prijs verdient. De films zijn gemaakt door Andrea Knight van Knight Stories.

Maak kennis met de genomineerden 2020!

 

Bekijk de nominatie van Theatertour op Afstand.


 

Bekijk de nominatie van Stichting KookKracht.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk de nominatie van "Opdat wij niet vergeten", special van de Historische Kring Voorhout

Bekijk de nominatie van De modernisering van de Spelewey


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk de nominatie van Stichting de Paraplu, Winkel met een missie.

Bekijk de nominatie van de Molen van Speelman in Sassenheim.

Filmopname Molen van Speelman