J.P. Gouverneurlaan 40 B - 2171 ER Sassenheim -
(0252) 23 18 05 - info@welzijnteylingen.nl
Mensen maken Teylingen: vrijwilligers in beeld

20 november is de actie ‘Mensen maken Teylingen: vrijwilligers in beeld’ gestart!

 

Met deze actie laten wij de vrijwilligers zien! Om te vertellen over hun passie, waarom zij zich vrijwillig inzetten en wat een vrijwilliger zoal kan doen. Hiermee geeft Welzijn Teylingen aandacht aan al die leuke vrijwilligers en de vele vormen van vrijwillige inzet die je in Teylingen kunt vinden. Zie hieronder de vrijwilligers die in de schijnwerpers staan! Ieder heeft zijn eigen unieke verhaal. 

 

Eveline maakt Teylingen mooier: vrijwilliger in beeld

Eveline Korving is vrijwilliger bij de jaarlijkse Kunstweek in Warmond. Zij zet zich (samen met heel veel anderen) als vrijwilliger in om de website, posters, huisstijl van de Kunstweek Warmond vorm te geven. Vanwege de corona-maatregelen kan dit jaar alleen het onderdeel 'Gluren bij de buren' doorgaan. Een 'openlucht galerie' in de Dorpsstraat van Warmond. 


Zie hier de video over Eveline en de Kunstweek. 

 


 

Jan maakt Teylingen klaar voor de voetbal: vrijwilliger in beeld

Jan de Zwart is vrijwilliger bij VV Ter Leede. Ondanks dat het voetbal nu stilstaat door corona, blijven de onderhoudsklussen doorgaan. Jan (en nog vele anderen) zorgen ervoor dat Teylingen klaar is voor de voetbal.

Benieuwd naar Jan zijn verhaal? Bekijk de video hier


 

Joëlle maakt Teylingen speelser: vrijwilliger in beeld


Als speltakleider van de kabouters zet Joëlle de Mooij zich in voor de Scouting Boerhaavegroep Voorhout. Op deze manier kan zij haar passie voor de natuur overdragen aan een jongere generatie!


Ook zo benieuwd naar hoe Joëlle van haar hobby vrijwilligerswerk heeft kunnen maken? Bekijk hier de video en raak geïnspireerd!

 

Carla maakt Teylingen financieel wijzer: vrijwilliger in beeld

Deze week vertelt Carla Boneschansker haar verhaal. Carla is vrijwilliger bij Humanitas Rijnland en helpt mensen die financieel in de knoop zitten met hun administratie. Zij helpt mensen overzicht te krijgen in hun financiën, geldproblemen aan te pakken en zorgt zo voor licht aan het einde van de tunnel.


Benieuwd hoe Carla haar medemens helpt? Bekijk de video hier.  

 

Wil maakt Teylingen duurzamer: vrijwilliger in beeld

Deze week vertelt Wil van der Lans zijn verhaal. Hij is vrijwilliger bij weggeefwinkel JoJo, waar hij fietsen repareert voor mensen die minder te besteden hebben. Goede spullen weggooien? "Doodzonde!", aldus Wil.

Benieuwd hoe Wil voldoening haalt uit zijn inzet voor onze samenleving? Laat je inspireren en bekijk zijn video hier!


 

Carla maakt Teylingen vol van boeken: vrijwilligers in beeld

Carla is een vrijwillige gastvrouw bij bibliotheek Voorhout, en leest daarbij eens in de maand voor aan kinderen. Hoewel ze de reuring in de bibliotheek erg mist, zorgt Carla nog steeds voor veel leesplezier. Als een echte vis in het water bij de bibliotheek. 

Benieuwd hoe haar vrijwilligerswerk bij de bibliotheek Carla zo kan verrijken? Bekijk hier de video!


 

Willem maakt Teylingen veiliger: vrijwillig in beeld

Willem is vrijwilliger bij de Brandweer in Sassenheim. Om lokaal snel te kunnen reageren moeten er voldoende brandweerlieden zijn, waaronder vrijwilligers. Want elke seconde telt. De dankbaarheid en voldoening die Willem en zijn team terugkrijgen maken het werk extra mooi.

In de video neemt Willem ons mee tijdens een oefenavond. Laat je inspireren door mensen als Willem en zijn gedrevenheid bij de Brandweerkazerne in Sassenheim! Bekijk hier de video.

 

 

Bert maakt Teylingen groener: vrijwilliger in beeld

Bert is vrijwilliger bij Welzijn Teylingen en helpt mensen, die het zelf niet meer kunnen, bij het onderhouden van hun tuinen. Snoeien, onkruid weghalen, grasmaaien, noem maar op. Voor mensen is het soms moeilijk om uit handen te geven, maar Bert krijgt het voor elkaar. Daarnaast is het ook echt een sociale bezigheid, wat het erg gezellig maakt. Tegenwoordig zegt het hele dorp hem gedag. 

In de video neemt Bert ons mee naar de tuin van meneer IJsselmuiden in Voorhout. Laat je inspireren en bekijk de video hier.Kay maakt Teylingen leuk voor jongeren: vrijwilliger in beeld

Kay is algemeen coördinator en vrijwilliger van de techniekcommissie bij Welzijnskwartier. Bij Ex-Voto en Fascinus helpt hij bij het organiseren van (coronaproof) activiteiten voor jongeren en andere vrijwilligers. Hij is pas tevreden als iedereen het naar zijn zin heeft gehad. “Dan hebben we het echt goed gedaan!”. Kay maakt Teylingen leuk voor jongeren.

Kay neemt ons mee naar een livestream-avond gevuld met drum and bass muziek. Laat je inspireren en bekijk de video


 

Hans maakt Teylingen rijk aan natuur: vrijwilliger in beeld

Hans is vrijwilliger bij Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn in Warmond. Hans is van mening dat we alles wat groen is met elkaar moeten verdedigen. Want alle groen en natuur kan ook grijs worden. Bij iedere excursie weet hij wel weer iemand te overtuigen er ook voor te gaan. De mooie natuur ligt gewoon om ons heen in Teylingen, daar hoef je niet voor naar de Veluwe. Hans maakt Teylingen rijk aan natuur!

Hans is echt een idealist, die zijn motivatie onwijs goed weet in te zetten. Laat je inspireren door deze video en zijn droom.