J.P. Gouverneurlaan 40 B - 2171 ER Sassenheim -
(0252) 23 18 05 - info@welzijnteylingen.nl
Mensen maken Teylingen: vrijwilligers in beeld

20 november is de actie ‘Mensen maken Teylingen: vrijwilligers in beeld’ gestart!

 

Met deze actie laten wij de vrijwilligers zien! Om te vertellen over hun passie, waarom zij zich vrijwillig inzetten en wat een vrijwilliger zoal kan doen. Hiermee geeft Welzijn Teylingen aandacht aan al die leuke vrijwilligers en de vele vormen van vrijwillige inzet die je in Teylingen kunt vinden.

 

Voor de sportclub, een goede-doelen-organisatie, de natuur, om gezelschap te bieden of koffie te schenken. Om de historie te behouden of om met je hobby bezig te kunnen zijn. Af en toe of structureel. Alles is mogelijk als je vrijwilliger bent!

 

Met deze video's zetten we het Teylinger vrijwilligerswerk in het algemeen in het zonnetje. Bij wijze van waardering en erkenning van het grote maatschappelijke, en individuele belang van iets doen in je vrije tijd.

 

Er zijn 10 organisaties uitgekozen die in de schijnwerpers staan van ‘Mensen maken Teylingen: vrijwilligers in beeld’. Bovendien stellen wij het enorm op prijs als anderen zelf aanvullen met video’s. Dus kom je nu nog niet in beeld, schroom niet jouw eigen verhaal in te zenden!

 

 

Eveline maakt Teylingen mooier: vrijwilliger in beeld

Eveline Korving is vrijwilliger bij de jaarlijkse Kunstweek in Warmond. Zij zet zich (samen met heel veel anderen) als vrijwilliger in om de website, posters, huisstijl van de Kunstweek Warmond vorm te geven. Vanwege de corona-maatregelen kan dit jaar alleen het onderdeel 'Gluren bij de buren' doorgaan. Een 'openlucht galerie' in de Dorpsstraat van Warmond. 


Zie hier de video over Eveline en de Kunstweek. 

 


 

Jan maakt Teylingen klaar voor de voetbal: vrijwilliger in beeld

Jan de Zwart is vrijwilliger bij VV Ter Leede. Ondanks dat het voetbal nu stilstaat door corona, blijven de onderhoudsklussen doorgaan. Jan (en nog vele anderen) zorgen ervoor dat Teylingen klaar is voor de voetbal.

 

Benieuwd naar Jan zijn verhaal? Bekijk de video hier


 

Joëlle maakt Teylingen speelser: vrijwilliger in beeld


Als speltakleider van de kabouters zet Joëlle de Mooij zich in voor de Scouting Boerhaavegroep Voorhout. Op deze manier kan zij haar passie voor de natuur overdragen aan een jongere generatie!


Ook zo benieuwd naar hoe Joëlle van haar hobby vrijwilligerswerk heeft kunnen maken? Bekijk hier de video en raak geïnspireerd!

 

Carla maakt Teylingen financieel wijzer: vrijwilliger in beeld

Deze week vertelt Carla Boneschansker haar verhaal. Carla is vrijwilliger bij Humanitas Rijnland en helpt mensen die financieel in de knoop zitten met hun administratie. Zij helpt mensen overzicht te krijgen in hun financiën, geldproblemen aan te pakken en zorgt zo voor licht aan het einde van de tunnel.


Benieuwd hoe Carla haar medemens helpt? Bekijk de video hier.  

 

Wil maakt Teylingen duurzamer: vrijwilliger in beeld

Deze week vertelt Wil van der Lans zijn verhaal. Hij is vrijwilliger bij weggeefwinkel JoJo, waar hij fietsen repareert voor mensen die minder te besteden hebben. Goede spullen weggooien? "Doodzonde!", aldus Wil.

Benieuwd hoe Wil voldoening haalt uit zijn inzet voor onze samenleving? Laat je inspireren en bekijk zijn video hier!