J.P. Gouverneurlaan 40 B - 2171 ER Sassenheim -
(0252) 23 18 05 - info@welzijnteylingen.nl
Persoonsalarmering

Storing melden: M-Alert 088 0235678

 

Dag en nacht hulp in noodsituatie: een veilig gevoel!

Als u alleen woont, ziek bent of de kans loopt gauw te vallen en plotseling hulp nodig heeft, dan is het fijn wanneer u snel iemand kunt bereiken.
 
Hoe werkt het?
Na aanvraag neemt een van onze speciaal hiervoor opgeleide vrijwilligers contact met u op voor een intake gesprek.
 
U ontvangt van onze partner M-Alert een alarmtoestel dat naast uw telefoon geplaatst wordt. Daarbij ontvangt u een alarmknop die u om uw hals,of pols draagt of aan uw kleding kunt bevestigen.Met een druk op de knop weet de medewerker van de alarmcentrale direct wie er aan de lijn is. Bent u in staat om te communiceren dan zal in overleg met u besproken worden welke hulp er ingezet wordt, zo niet dan beslist de medewerker zelf.
 
Welke hulp wordt er ingezet?
Vooraf geeft u drie sleuteladressen op van kennissen, familie of buren. Deze personen moeten in het bezit zijn van uw huissleutel en bij u in de buurt wonen. In noodsituaties worden zij benaderd om hulp te verlenen. 
Heeft u geen bekenden in de buurt of is het om een andere reden niet mogelijk deze in te schakelen dan kunt u zelf ook de achterwacht van uw thuiszorgorganisatie inschakelen. 
 
Het alarmapparaat werkt het beste bij een analoge telefoonlijn. Bellen via digitale lijnen (via de computer) werkt niet bij stroomstoring of onderhoud en is dus niet 100 % gegarandeerd
 
Kosten:
De kosten van het alarm bedragen € 15,25 per maand.
 
Als u verzekerd bent bij Zorg & Zekerheid én u heeft een medische indicatie van de huisarts bedraagt uw eigen bijdrage €6,00 per maand. 
 
Niet verzekerd bij Zorg en Zekerheid en wel een medische indicatie van de huisarts? Lees hier  wat uw mogelijkheden zijn.
 
De plaatsingskosten zijn eenmalig € 70,-. Bent u verzekerd bij Zorg en Zekerheid dan betaalt u geen plaatsingkosten, ongeacht de indicatie.
 
Maakt u gebruik van de achterwacht van de thuiszorg, dan brengen zij u deze kosten in rekening.