J.P. Gouverneurlaan 40 B - 2171 ER Sassenheim -
(0252) 23 18 05 - info@welzijnteylingen.nl
Vrijwilligersverzekering in Teylingen

De gemeente Teylingen heeft een collectieve vrijwilligersverzekering voor alle vrijwilligers in de gemeente die in enig georganiseerd verband werkzaam zijn en voor organisaties die met vrijwilligers werken. Dat wil zeggen dat organisaties met vrijwilligers een beroep kunnen doen op deze verzekeringen, als dat nodig is. Voor vrijwilligers is het fijn om te weten dat zij verzekerd zijn als er onverhoopt iets gebeurt tijdens hun vrijwilligerswerk.

 
 
De gemeente Teylingen heeft zowel de Vrijwilligers Basispolis als de Vrijwilligers Pluspolis afgesloten. Dat betekent dat voor vrijwilligers een verzekering bij ongevallen, aansprakelijkheid en verkeersaansprakelijkheid beschikbaar is voor zaken die zich voordoen tijdens het vrijwilligerswerk.
Voor vrijwilligersorganisaties is beschikbaar een verzekering Aansprakelijkheid rechtspersonen en Bestuurdersaansprakelijkheid. 
 
Bij eventuele schade moet de organisatie verklaren dat de betreffende persoon op dat moment voor de organisatie actief was. Voor alle verzekeringen geldt dat mogelijke eigen verzekeringen eerst moeten worden aangesproken.
 
Meer informatie is te vinden op de site van de gemeente