J.P. Gouverneurlaan 40 B - 2171 ER Sassenheim -
(0252) 23 18 05 - info@welzijnteylingen.nl
Vrijwilligersverzekering in Teylingen

Voor alle vrijwilligers die actief zijn voor een organisatie uit Teylingen heeft de gemeente een (aanvullende) verzekering afgesloten. Deze verzekering is voor vrijwilligers, mantelzorgers, maatschappelijke stagiairs en iedereen die in het kader van ‘tegenprestatie’ vrijwilligerswerk doet. Deze dekt vrijwel alle risico’s die zijn verbonden aan het vrijwilligerswerk of de mantelzorg.

De verzekering is bedoeld voor alle personen die in enig organisatorisch verband werkzaamheden verrichten voor anderen en/of de samenleving. Zo zijn bijvoorbeeld alle mensen die voor de kinderboerderijen werken of vrijwilliger zijn in een verzorgingshuis verzekerd. Maar ook een leesmoeder op school of een voetbalvader die meegaat met een uitwedstrijd van zijn kind. Uitgesloten zijn de leden van de vrijwillige brandweer en vrijwillige politiemedewerkers. En verenigingen van eigenaren.
Daarnaast kunnen mantelzorgers een beroep doen op de verzekering 

Hoe te handelen bij schade of aansprakelijkheid
Voor het indienen van een schadeclaim gaat u naar de website van de gemeente Teylingen:https://www.teylingen.nl/zorg/vrijwilligersverzekering.html

Controleer eerst of de schade op een andere verzekering is te verhalen. Als er een andere verzekering is, dan gaat die voor de gemeentelijke vrijwilligersverzekering. 
 
Meer informatie is te vinden op de site van de gemeente
 
Vrijwilliger bij Welzijn Teylingen
Voor onze eigen vrijwilligers heeft Welzijn Teylingen een aanvullende verzekering afgesloten, o.a. voor inzittendenvervoer.  Ben je vrijwilliger van Welzijn Teylingen en heeft zich tijdens het vrijwilligerswerk schade voorgedaan, neem dan contact met ons op.