J.P. Gouverneurlaan 40 B - 2171 ER Sassenheim -
(0252) 23 18 05 - info@welzijnteylingen.nl
Geldzaken

Iedereen kan door een onvoorziene situatie in de financiele problemen komen. Dat is ontzettend vervelend en niet iets wat je graag vertelt. Zo'n situatie kan er voor zorgen dat men geisoleerd raakt van alles en iedereen. Gelukkig zijn er een aantal regelingen waar u op terug kunt vallen of instanties die u hierbij kunnen ondersteunen. Wij leggen ze graag aan u voor:
 

Sport- en Cultuurregelingen 

Via Welzijn Teylingen kunt u een aantal regelingen aanvragen.

Heeft u een laag inkomen dan kunt u korting krijgen op Sport- en Cultuur 

Noodfonds

U kunt ook eenmalig financiële ondersteuning krijgen van het Noodfonds Teylingen bij een acute financiële noodsituatie. 


De Papierwinkel

Heeft u hulp nodig bij het invullen van formulieren, het uitleggen van (ingewikkelde) brieven, het indienen van een (financiële) aanvraag of om weer overzicht te krijgen in uw (uit de hand gelopen) administratie?

Loop gerust binnen bij de Papierwinkel in Teylingen. Daar werken betrokken vrijwilligers die graag helpen. Als het nodig is,  kunnen ze je in contact brengen met andere organisaties die je verder helpen.

Waar : Wijkcentrum De Spelewey, Breughelhof 8 in Voorhout
Wanneer: Vrijdag van 9.30 tot 11.30 uur
Kosten : het is gratis !
E-mail: p.zwinkels@welzijnteylingen.nl

De Papierwinkel is opgezet in samenwerking met : Sociaal Team, Vluchtelingenwerk, Kwadraad maatschappelijk werk, MEE, ISD Bollenstreek en Humanitas. 
 

Armoede en schulden

Op de website eerstehulpbijschulden.nl kan men lezen hoe mensen in de schulden kunnen raken en wat goede en veilige manieren zijn om te kunnen helpen. 
 
Onderwerpen op de site:
  • Schulden in jouw buurt
  • Wat weet jij van schulden
  • Feiten en fabels (over schulden en armoede)
  • Wat kosten schulden
  • Eerste signalen herkennen
  • Verschillende oorzaken van schulden.

Doe eerst de testjes en verbaas je over de grootte van de problematiek. Volg de pijlen op deze site en ontdek dat jij écht iets kunt doen, zonder geld te geven.

 

Startpunt Geldzaken

De ISD werkt samen met Startpunt Geldzaken. Startpunt Geldzaken stelt geldplannen beschikbaar voor huishoudens in verschillende omstandigheden. Deze plannen helpen u uw geldzaken in balans te brengen en te houden. Deelname aan de plannen is anoniem. De ISD stelt de geldplannen beschikbaar aan de inwoners van Hillegom, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen.


Er zijn drie verschillende plannen waar u gebruik van kunt maken. Welke plan voor u van toepassing is, is afhankelijk van welke financiële vraag u hebt. U krijgt  tips om uw uitgaven te verminderen en tips om uw inkomsten te verhogen. Daarnaast krijgt u inzicht voor als u geld over hebt en hoe u daar zorgvuldige keuzes in kunt maken. Kijk voor meer informatie hier


Kansen voor alle kinderen; 

Informatie voor gemeenten, verengingen, ouders die niet veel te besteden hebben en iedereen die met kinderen te maken heeft.


Schoolreisjes, sporten, muziekles, je verjaardag vieren, een dagje uit. Het lijkt zo gewoon dat alle kinderen en jongeren (0 – 21 jaar) dit kunnen doen, maar niet elke ouder kan dit betalen. 1 op de 8 kinderen groeit namelijk op in armoede. Kansen voor alle Kinderen is er voor ze, zodat ook zij kunnen meedoen! 


De voedselbank:

De voedselbank is er voor mensen die:

  • een te laag besteedbaar inkomen hebben
  • die de weg zijn kwijtgeraakt in sociale regelingen of die tussen de wal en het schip raken van  alle regels
  • wachten op de schuldhulpverlening of in het traject zitten
 
Aan de hand van criteria opgesteld door Voedselbank Nederland wordt bepaald wie in aanmerking komt voor deze hulp.
Deze criteria staan op de website van de voedselbank.
 
De hulp is tijdelijk en kan maximaal 3 jaar duren.