J.P. Gouverneurlaan 40 B - 2171 ER Sassenheim -
(0252) 23 18 05 - info@welzijnteylingen.nl
Sport- en Cultuurregeling voor volwassen
De gemeente geeft inwoners met een laag inkomen korting op sport- en cultuuractiviteiten. Dit gebeurt vanuit de sport- en cultuurregeling. Zowel voor commerciële als niet-commerciële sport- en cultuuractiviteiten kunt u korting krijgen. Denk aan bridge, schilderen, zangles, toneelspelen, zwemmen, hockey, voetbal of de sportschool. Atletiek in Lisse? Geen probleem, de activiteit hoeft niet in Teylingen plaats te vinden.
 
Heeft u een laag inkomen en weinig of geen geld voor sport of culturele activiteiten? Dan is deze korting misschien iets voor u. Of u voor deze korting in aanmerking komt, is afhankelijk van de hoogte van uw inkomen.Voor jongeren tot 23 jaar die bij hun ouder(s) wonen, geldt het inkomen van de ouders.

Hoogte van de korting

De korting bedraagt maximaal € 150,-. 

Voor wie is de korting?

De korting is voor inwoners van 18 jaar en ouder van Teylingen die aan sport of cultuur (willen) deelnemen bij een vereniging of organisatie. Hij of zij verdient netto per maand niet meer dan de bedragen hieronder.
 
Maximaal maandelijks netto inkomen (van 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd) 
Alleenstaande/éénoudergezin  :  € 1.329
(Echt)paar/gezin:                         :   € 1.898
 
Maximaal maandelijks netto inkomen (pensioengerechtigd)
Alleenstaande/éénoudergezin  : € 1.477
(Echt)paar/gezin:                         :  € 2.002

Bij wie meld ik me aan voor de korting?
Aanmelden is heel eenvoudig en kan op twee manieren. De eerste mogelijkheid is via het bestuur van de desbetreffende activiteit waar u zich wilt aanmelden. Zij regelen dan samen met u de aanvraag van de korting. De tweede mogelijkheid is dat u de korting aanvraagt via Welzijn Teylingen. Ook Welzijn Teylingen kan u helpen bij het aanvragen.
 
 
Kortingen sport- en cultuuractiviteiten voor kinderen 
Ook voor de jeugd (4 t/m 17 jaar) zijn er mogelijkheden om met korting te sporten. Vanaf 1 juli 2018 kunnen kinderen een bijdrage ontvangen van het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met het sociaal team Teylingen. U bereikt het sociaal team telefonisch via telefoonnummer 140252 op werkdagen tussen 8.30 en 12.30. Of kijk op de website van het Jeugdfonds Sport en Cultuur  https://jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/zuid-holland/
 
 
Meer informatie
Voor meer informatie over de aanvraag van de Sport- en Cultuurkorting kunt u contact opnemen met Welzijn Teylingen, telefoon: 0252 - 23 18 05