J.P. Gouverneurlaan 40 B - 2171 ER Sassenheim -
(0252) 23 18 05 - info@welzijnteylingen.nl
Nieuws Welzijn Teylingen
Mantelzorgcompliment als blijk van waardering

Mantelzorg, daar kies je niet voor. Het overkomt je. En hoeveel voldoening het je ook kan geven om te zorgen voor een naaste, het kan toch soms ook ingewikkeld en zwaar zijn. Daarom is het belangrijk dat je weet dat je inzet gewaardeerd wordt, en dat je er niet helemaal alleen voor staat.

Mantelzorgers in de gemeente Teylingen krijgen daarom jaarlijks een Mantelzorgcompliment in de vorm van een VVV-bon. In andere jaren werd het Compliment overhandigd op het kantoor van Welzijn Teylingen. Door de coronamaatregelen was dat dit jaar niet mogelijk.

Omdat we het heel belangrijk vinden om wel persoonlijk contact te hebben met de mantelzorgers, zijn we vanuit Welzijn Teylingen in de zomer en in november de Mantelzorgcomplimenten zelf gaan bezorgen. Dat leidde tot veel mooie gesprekken in de deuropening.

In de zomer hebben we bovendien aan iedereen die we spraken een korte vragenlijst voorgelegd, om de gemeente Teylingen inzicht te geven in de situatie van de mantelzorgers. De reacties op het korte bezoek en het Mantelzorgcompliment waren positief. Veel mensen vertelden dat ze zich op deze manier gezien en gewaardeerd voelden.

Het jaarlijkse Mantelzorgcompliment wordt uitgereikt aan mantelzorgers die zich hiervoor hebben ingeschreven. Voor dit jaar is het niet meer mogelijk om je in te schrijven, dat kan volgend jaar weer.