J.P. Gouverneurlaan 40 B - 2171 ER Sassenheim -
(0252) 23 18 05 - info@welzijnteylingen.nl
Nieuws Welzijn Teylingen
Princess Foundation winnaar Teylinger Prijs

Prince Princess Foundation winnaar 2e ronde van de Teylinger Prijs

 
De Prince Princess Foundation is door de jury unaniem gekozen als winnaar van de 2e ronde voor de Teylinger Prijs.
Zowel inwoners van Teylingen als statushouders maken, onder de bevlogen leiding van Liz Wassenaar, jurkjes voor het goede doel. 
De naam van deze foundation is in 2017 gelanceerd, daarvoor in 2015 onder de naam Little Dresses for Africa opgericht door de van origine Engelse Liz. 
Zij is er in geslaagd om mensen met elkaar te verbinden en kinderen te helpen. Zij zet volledig in voor het project, zonder eigen inkomen en met een investering van 30 uur in de week. Maar vooral zal zij zichzelf niet zo snel in de schijnwerpers willen zetten door aandacht voor zichzelf te vragen. 
 
Drie keer per week komen groepen vrouwen, waaronder ook statushouders, bij elkaar om samen jurkjes te naaien in Sassenheim en in Voorhout. Deze kleding wordt een paar keer per jaar opgestuurd naar kinderen in verschillende landen in Afrika en India.  
 
Het project maakt zich zo onderscheidend doordat zoveel mensen uit verschillende groepen met elkaar bezig zijn. Het Bollenpalet werkt o.a. mee met het maken van de jurkjes en broekjes. ActieActie4Kids helpt mee door de gemaakte kleding in containers te verzonden. Dit maakt het een uniek project en een inspirerend voorbeeld voor andere vrijwilligersinitiatieven. 
 
Vrijwilligersinitiatief
De Teylinger Prijs wordt uitgereikt aan vrijwilligers of verenigingen met een goed project of initiatief vanuit een vereniging of een groep buurtbewoners. Voorwaarde is dat het project meerwaarde moet hebben voor de Teylinger samenleving.
Iedereen mag een project of activiteit nomineren. Dit kan het hele jaar door. Waarna eens per vier maanden een winnaar van de Teylinger Prijs wordt gekozen.
 
Voor de 2e ronde waren vijf nominaties ingezonden. Naast Prince Princess Foundation waren dit:
 
VoorhoutSchoon  
Trekvaartschildering Voorhout (onderdoorgang Nagelbrug)
Veilig op weg! - Scootmobielvereniging Bollenstreek 
Hollen door de Bollen – Team Bollenstreek
 
De juryleden waren: 
Manon de Jager, bestuurslid Welzijn Teylingen
Dion Piket, raadslid TriLokaal  
Ronique Gerlof, HLTsamen
 
Derde (en tevens laatste) ronde Teylinger Prijs 2018
Iedereen is uitgenodigd om vanaf nu te nomineren: dat kan zijn een eigen project of dat van een ander. 
Aanleveren nominaties voor 31 oktober, voor de prijsuitreiking in november.
Nomineren kan via het digitale formulier op de website van Welzijn Teylingen www.welzijnteylingen.nl onder het kopje vrijwilligers; nomineer uw vrijwilligersinitiatief.
 
Voor vragen kan me ook contact opnemen met Marian Kofoed, adviseur vrijwillige inzet bij Welzijn Teylingen. Telefoon 0252 – 231 805.