J.P. Gouverneurlaan 40 B - 2171 ER Sassenheim -
(0252) 23 18 05 - info@welzijnteylingen.nl
Nieuws Welzijn Teylingen
Regeling Ondersteuning bij Mantelzorg
Mantelzorger ben je als je voor een lange periode zorg hebt voor iemand in je omgeving. Om de mantelzorgtaak minder zwaar te maken kunnen mantelzorgers gebruik maken van  de Regeling Ondersteuning Mantelzorgers. Dit is een regeling waarmee mantelzorgers in Teylingen tijdelijk (extra) hulp kunnen inschakelen. De gemeente betaalt een groot deel van deze hulp. Deze hulp kan ingezet worden voor de mantelzorger zelf of voor degene voor wie zij zorgen. 
 
De regeling was in eerste instantie bedoeld voor extra huishoudelijk hulp. Maar mantelzorger is maatwerk. Waar de een behoefte heeft aan ondersteuning in het huishouden, blijk de ander meer behoefte te hebben aan meer vrijetijd of ondersteuning bij het zorgen. Daarom heeft de gemeente dit jaar besloten de regeling breder in te zetten. Mantelzorgers kunnen nu, behalve extra huishoudelijke hulp, ook een aanvraag doen voor vervangende zorg of gezelschap aan huis, klussen in en om het huis of een andere vorm van ondersteuning zoals bijvoorbeeld het volgen van een cursus.
 
De regeling is nog aan te vragen en mantelzorgadviseurs van Welzijn Teylingen gaan graag met de mantelzorgers in gesprek over de mogelijkheden. Lees meer hierover