J.P. Gouverneurlaan 40 B - 2171 ER Sassenheim -
(0252) 23 18 05 - info@welzijnteylingen.nl
Nieuws Welzijn Teylingen
Eigentijdse ‘Kerstwandeling’ wint tweede ronde Teylinger Prijs

Foto: Jurylid Dion Piket deel cheque uit aan Linda Meijer en Petra Pronk van de kerngroep veel organisatie van de Kerstwandeling

Het initiatief van de eerste Kerstwandeling op 22 december 2018 door het park Rusthoff in Sassenheim wint de tweede ronde van de Teylinger Prijs voor vrijwilligers. De Kerstwandeling werd georganiseerd door de werkgroep Kerstwandeling, een initiatief van de Jongerenraad van de Protestantse Gemeente Sassenheim en de Oranjevereniging Sassenheim.

Ruim 1500 bezoekers deden mee aan de kerstwandeling. Zij beleefden het kerstverhaal alsof het 2000 jaar geleden was. Uniek is de combinatie van het kerstverhaal en deze locatie. Jong en oud, gezinnen met jonge kinderen, vriendengroepen en (oudere) echtparen, iedereen deed mee. Voor hen stond na afloop een heerlijke warme chocomel klaar. Dit zorgde voor een gezellig samenzijn.

100 enthousiaste vrijwilligers waren actief in voorbereiding en op de avond zelf en zochten hiervoor  samenwerking met diverse verenigingen (o.a. Scoutingvereniging Tjarda),diverse kerken, Park Rusthoff en andere enthousiaste vrijwilligers.

Overige genomineerden
In deze tweede ronde van 2019 zijn in totaal drie initiatieven genomineerd. Naast De Kerstwandeling waren dat Kinderboerderij de Klaprooshof in Voorhout en Sassemkwizzt.

De kinderboerderij draait sinds 2011 geheel op een hechte groep vrijwilligers die ook zorgen voor de financiële middelen. Sassemkwizzt organiseert één avond per jaar een quiz die deelnemers thuis spelen. Er waren ook buitenopdrachten. Aan het eind van de avond verzamelden alle 101 teams  zich om de uitslag te horen.
 
 
Vrijwilligersinitiatief
De Teylinger Prijs wordt uitgereikt aan vrijwilligers of vrijwilligersorganisaties met een aansprekend project of initiatief vanuit een vereniging of een groep inwoners. Een van de voorwaarden is dat het project meerwaarde moet hebben voor de Teylinger samenleving.

Iedereen mag een project of activiteit nomineren. Dit kan het hele jaar door; drie keer per jaar wordt een winnaar van de Teylinger Prijs gekozen. De gemeente bedankt op deze manier vrijwilligers en inwoners voor hun inzet.

Meld ook een initiatief voor de derde en laatste ronde 2019! 
Kent u een onderscheidende activiteit binnen Teylingen die absoluut beloond moet worden? Kijk snel naar de voorwaarden en meld die activiteit aan met het aanmeldfomulier op de website van welzijn Teylingen: Lees hier hoe. De sluitingsdatum is 31 oktober dus wees er snel bij.