Noodfonds Teylingen

Bij een acute financiële noodsituatie kun je gebruik maken van het Noodfonds.

Dit Noodfonds is bestemd voor inwoners/huishoudens van Teylingen met financiële problemen waar sprake is van een acute noodsituatie. Het gaat altijd om een beperkte financiële bijdrage (maximaal € 1.500,=) in de vorm van een renteloze lening.

Voorbeelden van situaties waarin een uitkering uit het Noodfonds kan worden overwogen
  • Bij verhuizing van de ene gemeente naar de andere; afwijkende regels voor uitkeringen in gemeentes kunnen er voor zorgen dat mensen korte tijd zonder geld zitten;
  • Het kan gebeuren dat iemand teveel toeslag heeft gekregen van de Belastingdienst. Wanneer de Belastingdienst dit bedrag in één keer terugvordert van iemand met een heel klein inkomen, wordt het moeilijk om ook nog de vaste lasten te betalen; 
  • Voorkomen van afsluiting van energie en water bij achterstallige betalingen;

Aanvraag indienen?

Als je een financieel probleem hebt waarvoor het Noodfonds een oplossing zou kunnen bieden, vul dan het aanvraagformulier in. Klik op onderstaande knop om het document te downloaden.

Je kunt ook een papieren formulier ophalen bij Welzijn Teylingen. Het formulier levert u in bij: Welzijn Teylingen, J.P. Gouverneurlaan 40B, 2171 ER Sassenheim, of via e-mail aan info@welzijnteylingen.nl.

Afhandeling aanvraag

Nadat Welzijn Teylingen jouw aanvraagformulier heeft ontvangen, neemt een medewerker contact met je op. Je krijgt dan informatie over wat er nodig is om je aanvraag te kunnen beoordelen. Samen wordt er bekeken hoe je de benodigde gegevens kunt verzamelen.

Er wordt zo snel mogelijk gewerkt om een besluit te nemen. Zodra er voldoende informatie binnen is om uw aanvraag te beoordelen, krijgt u binnen 3 werkdagen bericht.

Voor meer informatie kunt je contact opnemen met ons opnemen via e-mail: info@welzijnteylingen.nl of bel naar 0252231805

Ga naar de inhoud