Kies voor Automaatje!

Ben je zelf minder mobiel en voor vervoer afhankelijk van anderen? Blijf je daardoor vaker thuis dan gewenst? Met AutoMaatjes kom je weer onder de mensen. Praktisch én heel gezellig!

Bij AutoMaatje kunnen mensen die minder mobiel zijn, geen eigen auto hebben of problemen ervaren met het openbaar vervoer of een taxi, gebruikmaken van een vervoersservice. In samenwerking met de ANWB brengen vrijwilligers uit de buurt jou met hun eigen auto naar de gewenste bestemming. Of het nu gaat om de kapper, het ziekenhuis, familiebezoek of een winkel in de buurt, AutoMaatje zorgt voor een handige en betaalbare oplossing. Tegen een kleine onkostenvergoeding van 0,35 cent per kilometer kun je gebruikmaken van deze service*. Vrijwilligers rijden met hun eigen auto naar je afspraak.

Wil je een rit aanvragen?

Dit kan alleen telefonisch via 0252-231805. We zijn op maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 13.00 uur bereikbaar.

Bij vragen kan je natuurlijk ook een mailtje sturen naar info@welzijnteylingen.nl

Je aanmelden als chauffeur?

Wil en kan jij je inzetten voor mensen uit de buurt met je eigen auto? Dan horen wij dat graag van jou!
Je krijgt als vrijwilliger een kleine vergoeding van € 0,35 per kilometer plus eventuele parkeerkosten. Je auto moet APK-gekeurd zijn en minimaal een WA-verzekering met inzittendendekking hebben.

Ben je geïnteresseerd, neem contact met ons op via 0252-231805 of stuur een mail naar e.nijman@welzijnteylingen.nl

Veel gesteld vragen

 • Wie kan gebruik maken van AutoMaatje?
  Iedereen vanaf 18 jaar die niet beschikt over een eigen vervoermiddel en minder-mobiel is, kan gebruik maken van AutoMaatje. Welzijn Teylingen maakt de inschatting of een aanvraag geschikt is voor de vrijwillige chauffeurs. AutoMaatje kent geen vervoersplicht. AutoMaatje is aanvullend mobiliteitsaanbod naast en niet vervangend voor Taxi, OV, en/of geïndiceerd (WMO) vervoer ter plekke.
 • Hoe werkt AutoMaatje?
  Je vraagt minimaal 2 dagen van te voren telefonisch of via de mail een ritje aan bij Welzijn Teylingen. Vervolgens wordt een vrijwilliger uit de poule van chauffeurs gezocht die jou, op het door jouw gewenste moment, wil rijden. Je wordt teruggebeld als er een vrijwilliger beschikbaar is. Op het afgesproken moment meldt de vrijwilliger zich bij jou en ga je samen op stap. Je betaalt de onkostenvergoeding na de rit rechtstreeks aan de vrijwilliger.
 • Hoe vaak kan ik gebruik maken van AutoMaatje?
  AutoMaatje is er voor incidenteel vervoer. Structurele wekelijkse ritten zijn alleen mogelijk voor een korte termijn, bijvoorbeeld om een mantelzorger te vervangen of wanneer je een periode zelf niet kan autorijden door omstandigheden.
 • Wat kost AutoMaatje?
  Je betaalt €0,35 per kilometer aan de chauffeur. Ook parkeerkosten worden aan de chauffeur vergoed als daar sprake van is. Voor de bemiddeling van Welzijn Teylingen betaal je niets.
 • Ook voor niet-leden van de ANWB?
  Ja, de ANWB biedt AutoMaatje aan vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid; vrijwilligers en deelnemers hoeven geen ANWB-lid te zijn.
Ga naar de inhoud