Advies en ondersteuning

Om te voorkomen dat de mantelzorger overbelast raakt bieden wij ondersteuning waar kan

Ontmoeting

Voor gezelligheid, ontspannen samen zijn en uitwisseling van ervaringen en informatie

Respijtzorg

Een adempauze voor mantelzorgers. Voor ontspanning en ruimte voor jezelf

Meer over mantelzorg

Doorverwijzingen, handige informatie en websites voor mantelzorgers

Mantelzorger
worden overkomt je,
omdat je een
emotionele band
hebt met degene die
zorg nodig heeft.

Mantelzorg kan veel voldoening geven, maar het is niet altijd makkelijk om voor een naaste te zorgen. Zorg je al voor een langere tijd, onbetaald voor een naaste die langdurig ziek is? Dan ben je waarschijnlijk een mantelzorger. Mantelzorg vindt meestal thuis plaats, maar kan ook gegeven worden in het ziekenhuis of in een verzorgings- verpleeghuis. Mantelzorgers zijn er in alle leeftijden.

Wij helpen mantelzorgers door middel van informatie en advies, begeleiding en emotionele en praktische ondersteuning.

Aanmelden als mantelzorger:

Verleen je langer dan 3 maanden onbetaald en/of meer dan 8 uur per week mantelzorg aan de zorgvrager, dan kun je je inschrijven als mantelzorger.

Wanneer je je aanmeldt als mantelzorger word je op de hoogte gehouden van al het nieuws rondom mantelzorg. Onder andere via een nieuwsbrief of via de mail. Daarnaast word je altijd als eerste uitgenodigd voor workshops, trainingen, voorlichtingsbijeenkomsten en de Dag van de Mantelzorg.

Aanmelden als mantelzorger bij Welzijn Teylingen is vrijblijvend en kost u niets. Uw privacy wordt bewaakt en gegevens worden niet doorgegeven aan andere organisatie of gemeenten.

Aanmelden kan  via dit  aanmeldformulier

Actueel

Algemeen

Versoepeling zorgt voor heropening!

9 juni 2021

Stap voor stap gaan we weer open! Onze activiteiten worden weer opgestart! Alle medewerkers kijken ernaar uit om dat samen……

Algemeen

Vacature Adviseur Positieve Gezondheid

8 juni 2021

Vacature Adviseur Positieve Gezondheid ‘Ik ga graag in gesprek met inwoners vanuit het gedachtegoed van Positieve Gezondheid. Een benadering waarbij……

Algemeen

Webinar – leven met autisme

1 juni 2021

Op 22 en 24 juni wordt er een webinar gehouden over leven met autisme. De online lezing biedt inzicht in……

Algemeen

Mantelzorg compliment 2021

27 mei 2021

Aanvragen mantelzorgcompliment 2021 In 2021 wil de gemeente Teylingen mantelzorgers opnieuw een blijk van waardering geven. Het is belangrijk dat mantelzorgers goed……

Verhalen Mantelzorgers

Samen

Tijdens een moeilijke periode in mijn leven, kwam ik mijn huidige man tegen. Hij was mijn steun en toeverlaat. Wij kregen een relatie.

Na zeven jaar sloeg het noodlot toe. Mijn vriend werd met de ambulance weggebracht naar het ziekenhuis. Hij had een herseninfarct. Hij was toen 43 jaar. Na zes weken in het ziekenhuis kwam hij thuis en moest toen gaan revalideren. Dit zou minstens een jaar duren.

Ik heb toen de beslissing genomen om bij hem te gaan wonen en voor hem te zorgen. Had ik een keuze? Nadat ik bij hem was ingetrokken, vroeg mijn man mij ten huwelijk. Ondanks de onzekerheid hoe het ziekteproces van mijn man zou verlopen hebben wij samen de beslissing genomen er voor te gaan.

Inmiddels zijn we 30 jaar getrouwd. Naast de zorg voor mijn man heb ik gelukkig nog mijn hobby’s. Mijn vriendinnen zijn mij dierbaar en ik rijd nog auto. Het is zeker niet altijd even makkelijk geweest. Ik heb moeten leren om met de ziekte van mijn man om te gaan. Gelukkig heb ik daar wel de ondersteuning in gekregen.

Wat de toekomst ons zal brengen weten we niet, maar soms baart het me wel zorgen.

– Riet

Mantelzorg agenda

Rode agenda
Skip to content