Jonge mantelzorgers

Ik? Een jonge mantelzorger? Iedereen helpt toch gewoon zijn moeder/broertje/vriendinnetje/opa?
Mantelzorger zijn is niet leeftijdgebonden, ook als je jong bent kan je zorgen voor of je zorgen maken over iemand uit je omgeving.

Je hebt hierdoor vaak andere taken, zorgen, en verantwoordelijkheden dan leeftijdsgenoten. Je kan hierdoor te maken krijgen met vermoeidheid of concentratieproblemen op school. Samen leuke dingen doen met vrienden schiet er misschien bij in waardoor je je eenzamer of niet begrepen kunt voelen.

Wij begrijpen dat dit soms best moeilijk voor jou is!
Wil je je zorgen delen, je verhaal kwijt of in contact komen met andere jonge mantelzorgers? Dan is het project jonge helden misschien wel iets voor jou! Zie hieronder.

Pluim voor jonge mantelzorgers

Ben jij een jonge mantelzorger in de leeftijd van 8 t/m 17 jaar? Woon je in Teylingen, dan kan je ook dit jaar tot uiterlijk 1 november een Pluim aanvragen. Dit is een cadeaubon ter waarde van € 30,- van bol.com als bedankje en blijk van waardering voor deze jonge helden, namens de gemeente. Meer informatie en het aanvraagformulier vind je via onderstaande knop.

Project Jonge Helden!

Samen voor jonge mantelzorgers in Teylingen!

In de gemeente Teylingen staan jonge mantelzorgers centraal. Welzijnskwartier en Welzijn Teylingen werken samen om deze verborgen groep zichtbaarder te maken.

Waarom dit belangrijk is

Ongeveer een kwart van de Nederlandse kinderen en jongeren helpt thuis een naaste of maakt zich zorgen om een dierbare. Ze zijn jonge mantelzorgers, maar weten vaak niet wat dit betekent voor hun eigen leven en groei. Zorgen voor een ander is mooi, maar kan soms ook problemen geven.

Doel van Project Jonge Helden

De gemeente Teylingen heeft Welzijnskwartier en Welzijn Teylingen gevraagd om samen het project Jonge Helden op te zetten. Het doel is om jonge mantelzorgers en hun gezinnen beter te helpen. Zo kunnen we op tijd informatie en steun bieden.

Voor wie is dit project?

Project Jonge Helden brengt mantelzorgondersteuning en jongerenwerk samen. Zo helpen we op de beste manier.

Jongeren: Jongeren die zorgen voor een ziek of gehandicapt familielid, of zich zorgen maken over iemand, kunnen meedoen met Project Jonge Helden bij Welzijnskwartier. Hier kunnen ze ervaringen delen, even ontspannen en steun krijgen van jongerenwerkers. Voor meer info, ga naar:

Ouders: Voor meer informatie over Jonge Helden of voor mantelzorgondersteuning kunnen ouders contact opnemen met onze mantelzorgadviseurs: mail j.smit@welzijnteylingen.nl. Bellen kan ook! Telefoonnummer 0252- 231805. Vraag dan naar onze mantelzorgadviseur Jolanda Smit. Zij geven informatie, advies, begeleiding en praktische steun. Dit jaar belt de mantelzorgadviseur ook ouders van jonge mantelzorgers die bekend zijn bij Welzijn Teylingen.

KOPP/KOV groep 8-16 jaar

Voor kinderen en tieners (8 -16 jaar) die een vader of moeder hebben met psychische problemen en/of een verslaving. 

Meer informatie voor jonge mantelzorgers


Regionaal

Adamas Inloophuis: een plek in Nieuw -Vennep voor mensen die met kanker te maken hebben. 

Achter de regenboog: voor kinderen die een ouder verloren hebben of gaan verliezen

Humanitas: voor jongeren in rouw

Landelijk

Mantelzorg.nl: Informatie voor mantelzorgers jong en oud 

Funcare4Kids: Gratis fundagen voor jonge mantelzorgers van 6 – 16 jaar.

Kopstoring: als je vader of moeder psychise- of verslavingsproblemen heeft. Gratis en anoniem online een cursus volgen.

Bikkels: filmpjes over het leven van jongemantelzorgers.

Kankerspoken.nl: informatie voor kinderen en jongeren over kanker.

Kindertelefoon: voor iedereen tussen de 8 en 18 jaar. Je kunt over alles praten of chatten

Ga naar de inhoud