Persoonsalarmering

Storing melden: M-Alert 088 0235678

Als u alleen woont, ziek bent of de kans loopt gauw te vallen en plotseling hulp nodig heeft, dan is het fijn wanneer u snel iemand kunt bereiken.

Met persoonsalarmering bent u op ieder moment zeker van hulp in een noodsituatie. Met een druk op de knop, om uw hals of pols, komt u direct in contact met iemand van de alarmcentrale. Bij de alarmcentrale staan 24 uur per dag, 7 dagen in de week mensen voor u klaar. Zij schakelen één van uw opgegeven contactpersonen of eventueel thuiszorg in.

Met één druk op de knop komt er iemand om mij te helpen. Ik wil niet meer zonder.

Hoe werkt het?

U kunt persoonsalarmering bij Welzijn Teylingen aanvragen maar wij adviseren altijd eerst om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. Wij verzorgen de intake en onze partner M-ALERT regelt de apparatuur, installatie, administratie en het onderhoud.

Na aanvraag neemt een van onze speciaal hiervoor opgeleide vrijwilligers contact met u op voor een intake gesprek.

U ontvangt van onze partner M-Alert een alarmtoestel dat naast uw telefoon geplaatst wordt. Daarbij ontvangt u een alarmknop die u om uw hals, of pols draagt of aan uw kleding kunt bevestigen.

Welke hulp wordt er ingezet?

Vooraf geeft u drie sleuteladressen op van kennissen, familie of buren. Deze personen moeten in het bezit zijn van uw huissleutel en bij u in de buurt wonen. In noodsituaties worden zij benaderd om hulp te verlenen.

Heeft u geen bekenden in de buurt of is het om een andere reden niet mogelijk deze in te schakelen dan kunt u zelf ook de achterwacht van uw thuiszorgorganisatie inschakelen.

Kosten Alarmering

De kosten van het alarm bedragen € 15,50 per maand.

Als u verzekerd bent bij Zorg@Zekerheid, AZVZ, ONVZ, Vvaa, PNOzorg, Jaaah, ZorgDirect, Salland, HollandZorg, CZ, OHRA of NationaleNederlanden en u heeft een medische indicatie van de huisarts, dan kan uw eigen bijdrage lager uitvallen per maand.

De plaatsingskosten zijn eenmalig € 60,-. Bent u verzekerd bij bovenstaande zorgverzekeringen, dan betaalt u geen plaatsingskosten, ongeacht de indicatie.

Maakt u gebruik van de achterwacht van de thuiszorg, dan brengen zij u deze kosten in rekening.

Neem contact op met Welzijn Teylingen voor meer informatie over persoonsalarmering en aanvragen. Bel naar 0252-231805 of mail naar info@welzijnteylingen.nl

Ga naar de inhoud