Veelgestelde vragen

Waarom zou ik mij als mantelzorger aanmelden bij Welzijn Teylingen?

Wanneer je je aanmeldt als mantelzorger word je op de hoogte gehouden van nieuws rondom mantelzorg. Daarnaast word je altijd persoonlijk uitgenodigd voor workshops, voorlichtingsbijeenkomsten en de Dag van de Mantelzorg. Aanmelden als mantelzorger bij Welzijn Teylingen is vrijblijvend en kost je niets. Je privacy wordt bewaakt en gegevens worden niet doorgegeven aan andere organisatie of gemeenten. Klik hier voor het aanmeldformulier.

Zorgen voor een ander, dat doe je toch gewoon?

Het is belangrijk dat je je realiseert dat je mantelzorger bent. De extra zorgtaken in combinatie met werk, school, het persoonlijke leven kan leiden tot overbelasting. Twijfel je of je mantelzorger bent? Bel ons, dan staan we je graag te woord, tel: (0252) 23 18 05.

Naast mijn zorgtaken heb ik een baan. Hoe combineer ik dit?

Het is belangrijk om op tijd een gesprek aan te gaan met je leidinggevende. Daarnaast kunnen onze mantelzorgadviseurs samen met jou ervoor zorgen dat je de juiste ondersteuning krijgt om je werk en zorgtaken vol te houden. Kijk hier voor meer informatie over ons advies en ondersteuning.

Hoe weet ik of ik overbelast ben als mantelzorger?

Het is belangrijk dat je als mantelzorgers ook tijd voor jezelf hebt en op tijd voor rust en ontspanning zorgt. Een zorgpauze kan daarbij helpen. Klik hier voor meer informatie. 

Ik heb een zorgpauze nodig. Hoe kan ik geholpen worden?

Respijtzorg biedt mantelzorgers de mogelijkheid om wat ruimte voor zichzelf te creëren. De mantelzorger heeft dan even vrij van de zorg. Kijk hier voor informatie over respijtzorg en andere ondersteuning voor mantelzorgers.

Ga naar de inhoud