Een betrokken buurt

Als de verbindende schakel in Teylingen, ondersteunen we je graag in jouw buurt of wijk.

Heb jij een idee of zelf ideeën om jouw wijk of buurt prettiger en leefbaarder te maken? Het kan over van alles gaan. Wij helpen graag mee om ideeën, suggesties en plannen voor jouw wijk of buurt vorm te geven en te concetiseren. Wij kunnen advies geven over subsidieaanvragen en fondsenwerving voor activiteiten die buurten mooier maken, tot het creeëren van nieuwe relaties waar je zelf misschien nog niet aan had gedacht!

Ken je het inloopspreekuur Hulp bij uw Idee? Misschien ook iets voor jou!

Loop je rond met een idee om zo jouw vereniging, stichting of buurt te versterken en om met elkaar in contact te blijven? Weet je niet waar je kunt beginnen? Een groep van lokale partijen in Teylingen wil met je meedenken. Zij kunnen je op weg helpen jouw idee concreet te maken en uit te werken tot een plan. Er wordt meegedacht over financiële mogelijkheden, het met gesloten beurs verkrijgen van materialen of kennis, in contact komen met mensen of organisaties uit hun netwerk, of andere helpende ondersteuning. En vooral wordt er meegedacht in de uitwerking van jouw idee naar een concreet plan.

Het Jacoba van Beierenfonds, De HLT Uitdaging, accountmanagers van wijken en, verenigingen gemeente Teylingen en Welzijn Teylingen helpen je hierbij.

Kunnen we het samen doen?

De sociaal makelaars van Welzijn Teylingen, Nathalie, Sterre en Natalie, leggen contacten in de de wijk en verbinden bewoners, vrijwilligers, verenigingen en organisaties met elkaar. Zij helpen mee netwerken en buurtontmoetingspunten op te zetten zodat je er niet alleen voor hoeft te staan!

Waarvoor kunt u contact opnemen met de sociaal makelaar
  • Bij vragen over welzijn van uzelf, uw buren of iemand anders in de buurt;
  • Wanneer u een leuk idee voor de buurt heeft en dit graag samen met iemand wilt uitwerken;
  • Wanneer u kansen ziet voor mensen en organisaties die actief zijn in de buurt zoals bijvoorbeeld school, vereniging.

Voor een van bovenstaande punten, stuur een e-mail naar onze sociaal werkers: Nathalie, Sterre of Natalie. Je kunt ook bellen naar 0252-231805.

Ook als u zich zorgen maakt over iemand of een zorgwekkende situatie in uw straat kunt u dit melden aan de Sociaal Makelaar. Uiteraard geldt ons beroepsgeheim, zodat je in vertrouwen je zorgen kunt uitspreken.

Naar de inhoud springen