Aanvragen mantelzorgcompliment 2024 kan weer aangevraagd worden.


De gemeente Teylingen wil mantelzorgers ieder jaar een blijk van waardering geven. Het is belangrijk dat mantelzorgers goed ondersteund worden en daar waardering voor krijgen, omdat ze het verdienen. Het compliment wordt uitgekeerd in de vorm van een VVV cadeaubon* ter waarde van € 100,00-.

VVV cadeaubon

Lokaal, regionaal en landelijk te besteden. In fysieke winkels en organisaties maar ook online. Met de VVV cadeaukaart kan ook een andere cadeaubon gekocht worden. Bijvoorbeeld een bon van Bol.com of andere cadeaubonnen, deze zijn onder andere te koop Primera.

Mantelzorg overkomt je: je hebt een emotionele band met degene die zorg nodig heeft. Mantelzorg kan veel voldoening geven, maar het is niet altijd makkelijk om voor een naaste te zorgen. Ben je mantelzorger en zorg je al voor een langere tijd, onbetaald voor een naaste die langdurig ziek is? Dan kun je in aanmerking komen voor het mantelzorgcompliment!

Mantelzorg vindt meestal thuis plaats, maar kan ook gegeven worden in het ziekenhuis of in een verzorgings- verpleeghuis. Mantelzorgers zijn er in alle leeftijden. Kom je in aanmerking? Kijk naar de voorwaarden op het aanvraagformulier.

Het mantelzorgcompliment kan 1x per jaar worden aangevraagd.
Je kunt het compliment op twee manieren aanvragen:

1. Het digitale formulier

Klik op de button hier rechts om het digitale formulier in te vullen.

Let op; na het versturen van het digitale formulier ontvang je een bevestiging daarvan per mail.

2. De papieren versie

Wil je liever een papieren versie van het aanmeldformulier ontvangen? Dan kun je contact met ons opnemen door te mailen naar info@welzijnteylingen.nl of te bellen naar 0252 23 18 05.

Heb je nog andere vragen? Neem gerust contact met ons op door te mailen naar info@welzijnteylingen.nl of te bellen naar 0252 23 18 05.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Je kunt een mantelzorgcompliment aanvragen als je…
  • Langer dan drie maanden en/of meer dan acht uur per week en onbetaald zorgt voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit uw omgeving
  • Uw zorgvrager is opgenomen in een zorginstelling
Je kunt géén mantelzorgcompliment aanvragen als je…
  • Ondersteuning biedt aan je ouder wordende vader of moeder.
  • Je vaker bij uw ouders langs gaat voor hand en span diensten. Bijvoorbeeld helpen met post, boodschappen en ondersteunen in huishouden;
  • Iemand helpt met de post en administratie;
  • Iemand bezoekt als vrijwilliger die hulp en ondersteuning nodig heeft;
  • Op bezoek gaat bij iemand die alleen is, weinig vrienden of familie heeft;
  • Vaker bij iemand op bezoekt, omdat hij/zij pas weduwe is geworden;
  • Zorgt voor iemand die niet in Teylingen woont.

Heb je nog andere vragen? Neem gerust contact met ons op door te mailen naar info@welzijnteylingen.nl of te bellen naar 0252 23 18 05.

Ga naar de inhoud