Bijstandsnormen 2023 sport& cultuurregeling

16 januari 2023 • Algemeen • Madelon Tullenaar

Heb je een laag inkomen en weinig of geen geld voor sport of culturele activiteiten? Dan is deze korting misschien iets voor jou.

De gemeente geeft inwoners met een laag inkomen korting op sport- en cultuuractiviteiten. Dit gebeurt vanuit de sport- en cultuurregeling. Zowel voor commerciële als niet-commerciële sport- en cultuuractiviteiten kun je korting krijgen. Denk aan bridge, schilderen, zangles, toneelspelen, zwemmen, hockey, voetbal of de sportschool. Atletiek in Lisse? Geen probleem, de activiteit hoeft niet in Teylingen plaats te vinden.

De korting bedraagt maximaal € 150,-. Of je voor deze korting in aanmerking komt, is afhankelijk van de hoogte van jouw inkomen.

Voor wie is de korting?

De korting is voor inwoners van 18 jaar en ouder van Teylingen die aan sport of cultuur (willen) deelnemen bij een vereniging of organisatie. Hij of zij verdient netto per maand niet meer dan de bedragen hieronder.

Maximaal maandelijks netto inkomen (van 21 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd):

Alleenstaande/éénoudergezin € 1476,64
(Echt)paar/gezin€ 2109,48

Maximaal maandelijks netto inkomen (pensioengerechtigd):

Alleenstaande/éénoudergezin€ 1643,38
(Echt)paar/gezin€ 2231,89

Let op! Voor jongeren tot 23 jaar die bij hun ouder(s) wonen, geldt het inkomen van de ouders.

Bij wie meld ik me aan voor de korting?

Aanmelden is eenvoudig en kan op twee manieren:

  1. Je kunt eenvoudig de korting aanvragen via Welzijn Teylingen;
  2. Via de desbetreffende activiteit waar je je wilt aanmelden. Zij regelen dan samen met jou de aanvraag van de korting.
Ga naar de inhoud