HÉ JIJ DAAR!

13 mei 2024 • Algemeen • Madelon Tullenaar

Kom je ons versterken?

Vrijwilligers zijn onmisbaar in Teylingen. Dankzij vrijwilligers komen er veel mooie dingen tot stand en kan er echt een verschil worden gemaakt.
Maar vrijwilligerswerk doe je niet alleen voor een ander, het is ook een verrijking voor jezelf. Hier zijn een aantal vrijwilligers aan het woord die vertellen over hun ervaringen met vrijwilligerswerk.

Ab doet al ruim 9 jaar vrijwilligerswerk voor Welzijn Teylingen
“Ik doe nu al heel wat jaren vrijwilligerswerk en ben daar heel gelukkig mee. Het geeft mijn leven zin, het is een fijn gevoel wanneer je gemist wordt en het geeft mij voldoening om iemand blij te maken. En ik ben socialer en flexibeler geworden. Ik doe klusjes bij mensen in huis en zo nu en dan knap ik wat tuintjes op. Welzijn Teylingen weet me te vinden, máár ik ben nooit beschikbaar op maandag en vrijdag, want dan pas ik op de kleinkinderen”.

Rinie rijdt mensen van A naar B
“Toen ik 62 was verloor ik mijn baan door reorganisatie. Ondanks de goede regeling en het gegeven dat ik daardoor niet perse nog een betaalde baan nodig had, vond ik het een ramp. Mijn ritme verdween van de een op de andere dag, ik kan wel zeggen dat ik door een rouwproces heen ben gegaan. Iemand adviseerde mij om eens met een Adviseur van Welzijn Teylingen te praten. Een Positieve Gezondheid gesprek. Dankzij hun rijd ik nu als Automaatje mensen van A naar B. Ik voel me weer nuttig, houdt er vaak een leuk gesprek aan over, ik hoor nog eens wat en ben actief bezig”.

Carla maakt Teylingen financieel wijzer
“Ooit tijdens een kerstdiner vroegen mijn vrienden aan mij; wat doe jij voor je medemens? Dat heeft me toen aan het denken gezet en dat heeft bij mij een zaadje gepland. Ik werk nu als vrijwilliger thuisadministratie bij Humanitas. Ik vind wat ik doe belangrijk, omdat ik vind dat alle mensen mee moeten in de maatschappij. Niemand is erbij gebaat om kopje onder te gaan. Dat is een samenleving waar ik niet in zou willen wonen. Ik krijg er veel voldoening van, omdat ik mensen kan helpen, ik kan ze aan de hand nemen en ik zie dat mensen er blij van worden”.

Joelle geeft spelenderwijs iets mee aan een kind
“Ik ben groepsleider van de Kabouters bij scouting Voorhout. Ik vind het heerlijk om buiten te zijn, ik leer steeds meer over de natuur, ik ben gek op kampvuren maken en ik werk graag met kinderen. Ik studeer Pabo, dus dit werk sluit ook nog eens mooi aan bij mijn passie. Ik heb van mijn hobby vrijwilligerswerk gemaakt. Ik leer ook veel van mijn collega’s. Iedereen heeft een andere achtergrond en neemt dat mee in dit werk. Het is ook nog eens heel gezellig, een sociaal netwerk dat ik heb opgebouwd. Ik doe dit met zoveel plezier omdat ik de kinderen iets wil bijbrengen en ik zie dat ze leren”.

Willem staat voor veiligheid
“Ik werk als vrijwillige brandweer bij de Kazerne Sassenheim. Ik vind het belangrijk om mij als vrijwilliger in te zetten, omdat op het moment dat onze hulp nodig is, dan telt elke seconde en als je dan een brandweer van verder weg zou moeten halen, dan is de burger daar zeker niet bij gebaat. Dit vrijwilligerswerk doe ik, omdat ik graag hulp verleen aan mensen en daarnaast spreekt de spanning eromheen mij aan. Geen enkele brand is leuk en niemand wordt vrolijk van de ellende van een ander, maar een incident kan wel interessant zijn, er komen vaak meerder factoren bij kijken. De dankbaarheid die we vaak terug krijgen als we iemand geholpen hebben dat maakt het voor mij mooi om te doen en hopend nog vele jaren te blijven doen”.

GOED doen VOELT gewoon goed!

Op onze website vrijwilligteylingen.nl vind je allerlei informatie en tips over vrijwilligerswerk. Wij zijn er voor iedereen die vrijwilligerswerk doet of graag zou willen doen. Heb je geen idee waar jouw hulp bij gebruikt kan worden? Wij kijken graag met je mee. Of ontdek het zelf en doe de Talentenscan of neem een kijkje op de vrijwilligersvacaturebank. Wij zijn er ook voor verenigingen of organisaties die werken met vrijwilligers. Ontdek het allemaal op vrijwilligteylingen.nl.

Ga naar de inhoud