Isolatie infoweken

6 mei 2024 • Algemeen • Madelon Tullenaar

De gemeente Teylingen heeft allerlei regelingen die isoleren makkelijker en goedkoper maken. Van subsidies en leningen tot gratis advies en gezamenlijke inkoopacties. Tijdens de Isolatie-infoweken hoor je hier alles over.

1. Online infoavond

Over isoleren, financiën en de inkoopactie.
Voor wie: huiseigenaren in Teylingen (geen VvE)
Wanneer: Maandag 13 mei van 19.30-21.00 uur.

2. Infoavond (fysiek)

Over isoleren, financiën en de inkoopactie, energiecoaches aanwezig. Met koffie én gebak.
Voor wie: huiseigenaren in Teylingen (geen VvE)
Wanneer en waar: Donderdag 16 mei van 19.30 – 21.30 uur bij Cheers! te Voorhout.

3. Isolatie-infocafé

Koffie en gebak en ondertussen inspiratie opdoen en in gesprek met een energiecoach of andere deskundige. Over isolatie, subsidie en andere financiële regelingen. Aanwezig o.a. Duurzaam Bouwloket met een stand, energiecoaches, gemeente, Buurkracht, buurteam als het er al is.
Voor wie: huiseigenaren in de Voorhoutse buurten Rodes en De Knip, maar andere huiseigenaren zijn ook welkom.
Wanneer en waar: Zaterdag 25 mei van 15.00 – 17.00 uur bij de Spelewey te Voorhout.

Gezamenlijke inkoopactie 

Je kunt daarnaast meedoen aan de gezamenlijke inkoopactie voor isolatie en glas. Hiervoor is de hulp ingeschakeld van het Regionaal Energieloket. Zij hebben zorgvuldig een bedrijf uit de regio geselecteerd. Je krijgt een eerlijk advies, een goede prijs, betrouwbare vakmensen en een offerte op maat. 

Informatie over de Isolatie-infoweken en de inkoopactie is de vinden op www.allemaal-duurzaam.nl.  

Teylingen helpt huiseigenaren op gang met isoleren  
De gemeente Teylingen helpt huiseigenaren om hun huis te isoleren. Zij krijgen een duwtje in de rug met extra subsidie, advies aan huis en hulp bij het regelen van een isolatiebedrijf en subsidies. Deze actie wordt gefinancierd vanuit het Nationaal Isolatieprogramma (NIP) en is voor bewoners met een energielabel D, E, F of G én een WOZ-waarde onder de € 429.300. Regionaal Energieloket helpt de gemeente bij de uitvoering van de actie.   

Gemeentelijke subsidie tot € 1.500 naast de landelijke subsidie  
Bewoners die aan de voorwaarden voldoen ontvangen een brief van de gemeente. De helft heeft de brief inmiddels gekregen. De tweede helft krijgt de brief in het najaar. Zij kunnen een subsidie krijgen van de gemeente van maximaal € 1.500. Dit komt boven op de landelijke ISDE-subsidie. Daarnaast bieden de adviseurs van het Regionaal Energieloket advies aan huis voor bewoners die nog niet weten hoe ze de isolatie van hun huis het beste kunnen aanpakken. Zij rekenen ook voor hen uit wat de isolatie opbrengt en kost na aftrek van de subsidies. Lees hier het persbericht.

Ga naar de inhoud