Wethouder Reny Wietsma lanceert meedoeninteylingen.nl

21 maart 2023 • Algemeen • Marie Omtzigt

Op maandag 20 maart lanceerde wethouder Reny Wietsma de website meedoeninteylingen.nl. Dit deed zij samen met raadslid en fractievoorzitter van Trilokaal, Martijn van Duijvenbode.

Nieuwe website voor inwoners, professionals en vrijwilligers

Www.meedoeninteylingen.nl is een nieuwe website voor Teylingse inwoners, professionals en vrijwilligers. Op deze website zijn de gegevens te vinden van allerlei organisaties in het zorg- en welzijnsdomein. Handig voor wie lekker(der) in zijn vel wil zitten en voor mensen die anderen daarbij helpen. Zo werkt Teylingen aan een energieke en krachtige samenleving.

Alles bij elkaar

Er zijn in Teylingen veel activiteiten, voorzieningen en initiatieven op het gebied van hulp, welzijn en ontmoeting. Alleen weet niet iedereen ze altijd te vinden. Daarom zijn ze nu verzameld op www.meedoeninteylingen.nl. Het gaat om voorzieningen waar iedereen gebruik van kan maken, zonder dat er een verwijzing nodig is.

Positieve Gezondheid als uitgangspunt

Het gedachtengoed ‘Positieve Gezondheid’ staat centraal op www.meedoeninteylingen.nl.   Positieve Gezondheid is een bredere kijk op gezondheid en gaat over het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om te gaan. Het gaat ook over hoe je zelf de touwtjes van jouw leven in handen houdt. Daar draagt de nieuwe website aan bij.

Motie Trilokaal

Trilokaal heeft zich de afgelopen jaren sterk gemaakt voor een sociale kaart. De fractie heeft enige jaren geleden een motie ingediend, die breed gesteund werd door de raad.

Communicatiecampagne

Om de website bekend te maken bij inwoners is de gemeente Teylingen een campagne gestart. Stichting Welzijn Teylingen promoot de website onder professionals en vrijwilligers. Bibliotheek Bollenstreek beheert de website.

Wilt u ook lekker in uw vel zitten en meedoen in Teylingen? Kijk dan op:

Ga naar de inhoud