Pilot logeerzorg (Wmo indicatie) van start

1 maart 2024 • Algemeen • Madelon Tullenaar

Het is zover de pilot Logeerzorg voor ouderen die zelfstandig thuis wonen en een intensievere Wmo zorgvraag hebben gaat van start. De website is live en actief! De bedden zijn ingekocht door de regio en zijn dus echt specifiek gereserveerd voor planbare logeerzorg en voor oudere inwoners met een Wmo indicatie met specifieke aandacht voor mensen met dementie. Mensen met een Wlz indicatie kunnen tijdens de pilot geen gebruik maken van de logeervoorziening!

Inwoners van de regio Zuid-Holland Noord (ZHN) kunnen op deze website logeerzorg aanvragen. Je vindt hier ook meer informatie over logeerzorg in de regio.

Logeerzorg is een tijdelijk verblijf voor thuiswonende ouderen die niet zonder verzorging of begeleiding van een naaste kunnen leven. Door logeerzorg kun je als mantelzorger even op adem komen. Een pauze nemen van de zorg voor een naaste kan soms nodig en helpend zijn. Zo is er een betere balans en kun je het mantelzorgen langer volhouden. Ook voorkomt het dat je overbelast raakt. 

Kosten
De komende tijd bieden we logeerzorg aan in de vorm van een pilot, om de wensen in de regio goed in kaart te brengen. Tijdens de pilot zijn er voor mensen die gebruik maken van de logeerzorg in Zuid-Holland Noord geen kosten aan hun verblijf verbonden.

Waar?
Op dit moment wordt de logeerzorg in locatie Noorderbrink in Alpen aan den Rijn aageboden. Op deze locatie zijn vier plekken beschikbaar voor logeerzorg. Het is de bedoeling dat er op termijn meer locaties en beschikbare plekken bij komen.

Ga naar de inhoud