Project Jonge Helden

31 maart 2023 • Mantelzorg • Marie Omtzigt

Samen voor jonge mantelzorgers in Teylingen!

In de gemeente Teylingen staan jonge mantelzorgers centraal. Welzijnskwartier en Welzijn Teylingen werken samen om deze verborgen groep zichtbaarder te maken.

Waarom dit belangrijk is

Ongeveer een kwart van de Nederlandse kinderen en jongeren helpt thuis een naaste of maakt zich zorgen om een dierbare. Ze zijn jonge mantelzorgers, maar weten vaak niet wat dit betekent voor hun eigen leven en groei. Zorgen voor een ander is mooi, maar kan soms ook problemen geven.

Doel van Project Jonge Helden

De gemeente Teylingen heeft Welzijnskwartier en Welzijn Teylingen gevraagd om samen het project Jonge Helden op te zetten. Het doel is om jonge mantelzorgers en hun gezinnen beter te helpen. Zo kunnen we op tijd informatie en steun bieden.

Voor wie is dit project?

Project Jonge Helden brengt mantelzorgondersteuning en jongerenwerk samen. Zo helpen we op de beste manier.

Jongeren: Jongeren die zorgen voor een ziek of gehandicapt familielid, of zich zorgen maken over iemand, kunnen meedoen met Project Jonge Helden bij Welzijnskwartier. Hier kunnen ze ervaringen delen, even ontspannen en steun krijgen van jongerenwerkers. Voor meer info, ga naar:

Welzijnskwartier organiseert ook leuke activiteiten de komende maand waar je gratis aan deel kunt nemen:

Ouders: Voor meer informatie over Jonge Helden of voor mantelzorgondersteuning kunnen ouders contact opnemen met onze mantelzorgadviseurs. Zij geven informatie, advies, begeleiding en praktische steun. Dit jaar belt de mantelzorgadviseur ook ouders van jonge mantelzorgers die bekend zijn bij Welzijn Teylingen. Voor meer info, ga naar:

Ga naar de inhoud