Rouw- en verliesgesprekken voor diverse verlieservaringen

4 juli 2023 • Algemeen • Madelon Tullenaar

Bij Welzijn Teylingen bieden wij vanaf heden rouw- en verliesgesprekken, gericht op uiteenlopende vormen van verlies. Naast nabestaanden van overleden dierbaren, verwelkomen we ook mensen die rouwen om een verloren baan, het overlijden van een huisdier of het verlies van fysieke gezondheid.

Rouw in de breedste zin

Rouw en verlies komen in verschillende gradaties voor. Daarom vinden wij het belangrijk om dit breed in te zetten. De gesprekken zijn bedoeld om mensen op een laagdrempelige manier verder te helpen bij het verwerken van hun verlies.

Ook mensen die te maken hebben met ‘uitgestelde rouw’, waarbij fysieke klachten niet direct worden herleid naar een onderliggend verlies, kunnen baat hebben bij de aangeboden gesprekken. Wij benadrukken dat wij geen hulpverleners zijn, maar mensen op een toegankelijke manier begeleiden bij het verwerken van hun rouw en verlies. Voor vraag naar hulpverleners verwijzen wij vriendelijk door naar Humanitas.

In gesprek

Het traject wordt aangeboden in een reeks gesprekken en is bedoeld voor iedereen die met dit thema aan de slag wil, ongeacht hoe lang geleden het verlies heeft plaatsgevonden. Door deze aanpak willen wij bij Welzijn Teylingen bijdragen aan het welzijn van inwoners die te maken hebben met uiteenlopende verlieservaringen.

Wil je graag met ons gesprek of heb je vragen? Neem dan vooral contact met ons op en druk op onderstaande knop voor ons contactformulier. Ook zijn wij telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00 – 13.00 uur.

Ga naar de inhoud