Wandel mee met OpStap Teylingen

17 maart 2023 • In de buurt • Marie Omtzigt

Wilt u meer bewegen, op een gezellige manier en met aandacht voor uw gezondheid? Het nieuwe initiatief OpStap Teylingen biedt inwoners van Teylingen de kans om van april tot en met september elke woensdagavond te wandelen.

De afgelopen drie jaar was Zorggroep Voorhout-Warmond betrokken bij het wandelevenement de Diabetes Challenge, met veel enthousiaste deelnemers en begeleiders. Omdat de organisatie merkte dat ook mensen die geen diabetes hebben graag wilden deelnemen, is de doelgroep dit jaar uitgebreid onder een nieuwe naam: OpStap Teylingen.

De wandelingen zijn bedoeld voor alle mensen in Teylingen met een chronische ziekte of mensen die om andere redenen gebaat zijn bij een wekelijkse wandeling onder begeleiding van ervaren zorgverleners en vrijwilligers. De afstand en het tempo wordt opgebouwd en afgestemd op de deelnemers, indien nodig in kleinere groepen, zodat iedereen mee kan doen. Tijdens de wandelperiode ontvangen deelnemers informatie over thema’s als bewegen, voeding, ontspanning, slaap, gedragsverandering en volhouden. Deze wandelgroep is een opstap naar bestaande activiteiten in de buurt. U bouwt uw conditie zodanig op dat u door kan stromen naar bijvoorbeeld een bestaande wandelgroep in Teylingen of ander sport- of beweegactiviteiten. Wij kunnen u helpen om daarin een keuze te maken.

De organisatie van OpStap Teylingen is in handen van wandelcoach Christien Abbink en verschillende organisaties waaronder Welzijn Teylingen, sportcoaches en WSV Teylingen. Dit wijksamenwerkingsverband (WSV) van zorgverleners is per 1 januari ontstaan uit het samengaan van Zorggroep Voorhout-Warmond en Zorggroep Sassenheim.

Praktische informatie

OpStap Teylingen start op woensdag 12 april om 19.00 uur met het afnemen van een fitheidstest. Dit vindt plaats op het parkeerterrein van Sporthal de Tulp aan de Jacoba van Beijerenweg 118 a in Voorhout. In september wordt deze test opnieuw afgenomen zodat deelnemers kunnen zien welke vooruitgang ze hebben geboekt voor hun gezondheid.

Vanaf woensdag 19 april starten de wandelingen, wekelijks van 19.00 tot 20.00 uur. Het startpunt van de wandelingen is het kerkplein aan de Herenstraat in Voorhout.

Inschrijven voor deelnemers kan via onderstaande knop:

Liever eerst meer informatie? Stuur een e-mail naar opstapteylingen@gmail.com.

Kosten

Kosten voor deelname zijn eenmalig € 20,-

Vrijwilligers gezocht!

Heeft u deze opstap niet nodig en geniet u van wandelen? Vindt u het leuk als vrijwilliger mee te lopen? Dan bent u ook van harte welkom!

Wij zoeken mensen die wekelijks of minimaal om de week mee willen lopen als begeleiding. Wilt u meer weten over vrijwilliger zijn bij OpStap Teylingen neem dan contact op met Christien Abbink (06 10946751) of stuur een mail naar opstapteylingen@gmail.com.

Meer informatie via de website www.wsvteylingen.nl/opstap-teylingen.

Ga naar de inhoud