Week van de Mantelzorg

28 oktober 2021 • Mantelzorg • Marie Omtzigt

Op 10 november is het weer de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. Dit jaar kunnen wij deze dag gelukkig weer met elkaar vieren. Om voor zo veel mogelijk mantelzorgers iets te organiseren, hebben wij de Dag van de Mantelzorg in Teylingen omgetoverd tot de Week van de Mantelzorg. Van 8 t/m 11 november worden verschillende workshops en activiteiten voor mantelzorgers, die ingeschreven staan bij Welzijn Teylingen, georganiseerd. De workshops zijn geschikt voor alle mantelzorgers (m.u.v. 0-12 jaar).

Je kunt in de week van 8 t/m 11 november aan één van de workshops deelnemen. Deelname  aan workshops zijn gratis, maar in verband met beperkte capaciteit (een beperkt aantal deelnemers per workshop) is aanmelden noodzakelijk.

Geef jouw voorkeur uiterlijk donderdag 4 november voor 13.00 uur door aan Welzijn Teylingen, via telefoon 0252 231805, of per e-mail info@welzijnteylingen.nl. Geef hierbij aan voor welke workshop of activiteit je jezelf wilt opgeven en geef je contactgegevens zoals telefoon of e-mail door.

Om zo veel mogelijk mensen een plek te bieden, kun je een tweede keuze opgeven. Mocht jouw eerste keuze vol zitten, dan kun je met een tweede opgegeven activiteit meedoen. En is er plek over, dan kun je zelfs met beide activiteiten meedoen.

Wat gaan we doen?Wanneer?Hoe laat?Waar?
SportactiviteitMaandag 8 nov 10.00-11.30 uurWasbeek, Van Alkemadelaan 12
SchminkworkshopMaandag 8 nov 19.00-20.00 uurSassembourg, Jan van Brabantweg 59
TheaterworkshopMaandag 8 nov 20.00-21.30 uurSpelewey, Breughelhof 8
Mindfulness workshopDinsdag 9 nov 10.00-12.15 uurYogastudio Lovte, Loosterweg 4a
Mindfulness workshopDinsdag 9 nov 19.30-21.45 uurYogastudio Lovte, Loosterweg 4a
Herfstkrans workshop Woensdag 10 nov 10.00-12.00 uurSassembourg, Jan van Brabantweg 59
Herfstkrans workshop Woensdag 10 nov 19.00-21.00 uurSassembourg, Jan van Brabantweg 59
KookworkshopDonderdag 11 nov 14.30-18.00 uurSpelewey, Breughelhof 8

Sportactiviteiten

Trek comfortabele kleren en gymschoenen maar aan. We gaan in spelvorm met elkaar bewegen. En houden het vooral leuk! Met deze sportactiviteit zorg je écht voor je zelf.

Een sportcoach van De Combibrug zal deze workshop verzorger bij Sport- en recreatiecomplex Wasbeek, Van Alkemadelaan 12 in Voorhout. Doe gezellig mee!

Schminkworkshop

Je gedachten verzetten en je helemaal verdiepen in iets wat je misschien nog nooit hebt gedaan. Tijdens deze workshop leer je verschillende schminktechnieken en magische kleuren te combineren. Maak er een kleurrijke avond van! De Toverkist werkt uitsluitend met proffessionele schminkspecialisten en uitvoerig geteste materialen.

Anne van der Deijl, van de Toverkist zal de workshop verzorgen bij Sassembourg, Jan van Brabantweg 59 in Sassenheim. Georganiseerd door De Combibrug. Laat je creativiteit zien en doe gezellig mee.

Theaterworkshop

Samen duiken we de wereld in van toneelspelen. Toneelspelen is spannend maar voor ook heel leuk. Je leert elkaar en jezelf op een andere manier kennen en we verplaatsen onszelf eens in een andere rol. Heb je al ervaring of juist niet? Deze workshop is voor iedereen geschikt!

Mieke Kortekaas van Singing Stars zal de theaterworkshop verzorgen bij de Spelewey, Breughelhof 8 in Voorhout. Georganiseerd door De Combibrug. Even helemaal wat anders. Doe gezellig mee!

Mindfulness workshop

We gaan in de workshop oefeningen doen doe je helpen bewust te worden van de manier waarop je dingen doet. Je leert even pauze en afstand te nemen. Daarbij zul je een oefening doen waarvoor je een link van een audiobestand meekrijgen, om later thuis kunnen doen. Zo kom je echt even bij jezelf en bewust voor jezelf te zorgen. Je krijgt een kopje koffie of thee en wat lekkers. Trek comfortabele kleren aan.

Sabina Huurneman van Minfulness Hillegom zal de workshops verzorgen bij Yogastudio Lovte, Loosterweg 4a in Voorhout.

Over mindfulness

Mindfulness is een krachtige, no-nonsense methode om minder stress te ervaren en meer uit het leven te halen. Het is een manier van hier, op dit moment, met bewuste aandacht aanwezig zijn, kijken, en ervaren.

Door je aandacht bewust te sturen leer je op een oordeelvrije, vriendelijke manier om te gaan met dat wat er op dit moment is. Door het bewustzijn van lichaam, denken en voelen te vergroten neem je je leven meer in eigen hand. Je gaat beter zien hoe je gewend bent te reageren en keuzes te maken. Dit schept ruimte om daar nieuwe manieren bij te vinden en zo met lastige momenten makkelijker om te kunnen gaan. Dit geeft je de mogelijkheid meer van het leven te genieten, het leven voelt rijker en completer.

Herfstkrans workshop

Met de Herfstkransen workshop gaan we aan de slag om een prachtige herfstachtige krans te maken met prachtige bloemen. Maak je eigen creatie, alles is mogelijk. De krans kan zowel binnen als buiten opgehangen of neergelegd worden. Het is een heerlijke bezigheid waarmee je hoofd echt even kunt leegmaken.

Adewij Wit van Aadjes Passie zal de workshop verzorgen bij Sassembourg, Jan van Brabantweg 59 in Sassenheim. Maak je huis helemaal herfstklaar met deze mooie krans.

Kookworkshop

Met elkaar koken is niet alleen gezellig, je leert er ook nog eens veel nieuwe dingen van! Verrassende recepten, nieuwe combinaties en dingen die je misschien nog niet kende. We koken met verse en pure ingrediënten. Samen gaan we lekkere en gezonde gerechten maken met een Marokkaanse insteek.

De Marokkaanse keuken is een kleurrijke en fascinerende keuken. Waarin al je zintuigen geprikkeld worden door de geuren van gember, kaneel, koriander, ras el hanout en komijn. En… hard werken wordt natuurlijk beloond, want na het koken nuttigen we met elkaar de heerlijke maaltijd. Iedereen is welkom en je hoeft (nog) niet te kunnen koken!

Esma Mejdoubi-Plessius van Gezond met Esma zal de kookworkshop verzorgen in Spelewey, Breughelhof 8 in Voorhout.

Skip to content