Week van de Mantelzorg

17 oktober 2023 • Algemeen • Madelon Tullenaar

van maandag 6 tot donderdag 9 november

Ook dit jaar worden er weer leuke en passende activiteiten georganiseerd om de mantelzorgers uit Teylingen in het zonnetje te zetten. Mantelzorgers vinden de zorg vaak vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Het is bijzonder en verdient waardering.

Ben jij mantelzorger of ken je een mantelzorger die wel enige vorm van ontspanning kan gebruiken? We hebben weer een gezellig en leerzaam activiteitenaanbod:

DAGACTIVITEITLOCATIE
Maandag 6 november Workshop “samen koken” | 16.00 – 19.00 uurWijkcentrum de Spelewey te Voorhout
Dinsdag 7 novemberWorkshop “lekker in je vel” | 14.00 – 16.00 uurSpeeltuinvereniging Bijdorp te Sassenheim
Woensdag 8 novemberWorkshop “Meditatieve Klankreis” | 19.30 – 21.00 uurYogacentrum Anne-Karine, W. Warnaarlaan 23 te Sassenheim
Donderdag 9 novemberMantelzorgrondleiding Panbos | 13.30 – 16.00 uur

Bloemenworkshop | 13.30 – 15.00 uur
Bloemenworkshop | 19.00 – 20.30 uur
Panbos Katwijk (verzamelen op de parkeerplaats)


Speeltuinvereniging Bijdorp te Sassenheim

‘Samen koken’
Met elkaar koken is niet alleen gezellig, je leert ook nog eens nieuwe recepten en combinaties. Onder begeleiding van workshopleider Peter gaan we een lekkere maaltijd maken en daarna nuttigen we met elkaar de heerlijke maaltijd.

‘Lekker in je vel’
Krijg meer zicht en grip op jouw lichamelijke en geestelijke welzijn en ontdek wat jouw leven kleur geeft. Tijdens deze workshop krijg je een voorproefje van de cursus Lekker in je vel.

‘Meditatieve Klankreis’
Workshopleider John Tuin (mantelzorger) Dit is geen workshop, maar een ervaring. Je hoeft niets anders te doen dan ontspannen te liggen op een matje en de klanken op je te laten inwerken. De klankreis is een ontspannende meditatie waarbij je vredig kunt wegdromen of juist nieuwsgierig een wat dieper kijkje in je onderbewuste kunt nemen. Vooraf krijg je een korte uitleg over de mogelijkheden waaruit je zelf kunt kiezen.

‘Rondleiding Panbos’
Boswachter (Henk Haasnoot) vertelt over de flora en fauna en de geschiedenis van het gebied. Tijdens de wandelende rondleiding staat hij open voor vragen van mantelzorgers.

‘Creatief met bloemen’
Laat je inspireren met de bloemen van het seizoen. Workshopleider Adewij van Aadjes Passie maakt er ook dit jaar weer een creatief feest van.

Meld je aan door contact op te nemen met Welzijn Teylingen. Dat kan door een email te sturen naar info@welzijnteylingen.nl of telefonisch via 0252 231 805 en vermeld daarbij voor welke activiteit je jezelf graag wilt aanmelden. Geef bij voorkeur ook een tweede activiteit op, mocht de voorkeursactiviteit vol zijn, dan kunnen we verder kijken. En mocht de tweede voorkeur niet vol zijn, dan krijg je de mogelijkheid om aan twee activiteiten deel te nemen.


Alle activiteiten zijn gratis.

Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar, vol is vol.

Ga naar de inhoud