Dit is waarom bestuursleden wel komen!  

Wie bestuursleden zoekt kan wel wat goede hulp gebruiken. Veel organisaties vinden het lastig geschikte opvolgers te vinden. 

Heleen van Egmond van de Happy Volunteer heeft zich gespecialiseerd in tips en trainingen voor vrijwilligersorganisaties. Op haar site heeft ze ook een lezenswaardige blog over het vinden van bestuursleden.

Belangrijkste tip: vertel (met passie) wat het bestuurswerk zo de moeite waard maakt.

Zelf werd ze geïnspireerd door de volgende quotes: “Het is gewoon mooi om een club vooruit te kunnen helpen.” “Je zet je in en krijgt ook echt dingen gedaan.” “Je kunt er veel van leren.”

Meer tips lezen van Heleen van Egmond? Klik hieronder.

Ook de Zonnebloem geeft op haar site een reeks tips om bestuursleden te werven. Hun belangrijkste punten: denk goed na waar mogelijke kandidaten zijn te vinden (bijvoorbeeld mensen uit de politiek), benader hen actief (hen vragen benadrukt dat ze het kunnen) en denk niet voor een ander (“zal wel te druk zijn”).

En als laatste wat suggesties uit de wereld van patiëntenorganisaties, op de site van PGO-Support. Die tips gaan met name over een pakkende vacaturetekst. Patiëntenorganisaties hebben natuurlijk een andere core-business dan de meeste vrijwilligersorganisaties in Teylingen, maar de tips zijn net zo waardevol. Doe er je voordeel mee!

Blijf vooral positief in je werving. En luister goed naar reacties van mensen die je vraagt, want daar kun je weer van leren voor een volgende kandidaat. 

Ga naar de inhoud