Project Talent – MDT

Project Talent (vrijwillige inzet voor jongeren) is een MDT-project voor de Duin- en Bollenstreek. MDT staat voor Maatschappelijk Diensttijd en is speciaal voor jongeren tussen de 14 en 27 jaar. Jongeren die hun talenten willen ontdekken, nieuwe mensen willen leren kennen of iets goeds willen doen voor een ander.

Wat houdt Project Talent in?

De Project Talent-reis duurt in totaal 6 maanden. Als je als jongere meedoet, start je de eerste maand met skills-trainingen over communicatie, presentatie, kwaliteiten, doelen en talenten. Vervolgens maken we op basis van je kwaliteiten en interesses een match met een Doe-plek bij een lokale organisatie waar je vrijwilligerswerk gaat doen. Tijdens deze 5 maanden sta je er niet alleen voor: je krijgt begeleiding via maandelijkse bijeenkomsten en individuele gesprekken. Jouw Project Talent wordt feestelijk afgerond en je krijgt een landelijk erkend certificaat!

Meer weten of gelijk al aanmelden? Klik dan hier voor de uitgebreide website van Project Talent.

Aanmelden als Doe-plek?

Is jouw lokale (vrijwilligers-)organisaties wel gecharmeerd van jonge talenten? Omdat je weet hoeveel ze je kunnen brengen of misschien omdat je wel eens iets nieuws wilt proberen? Of wil je een jongere de kans geven zichzelf te ontdekken? Denk er dan eens over na of jouw organisatie een Doe-plek kan aanbieden. Een jongere betekent namelijk een frisse wind en een enthousiasteling met nieuwe ideeën in je organisatie.

Als Doe-plek geef je de jongere begeleiding, neem je deel aan de intervisie-bijeenkomst en kun je informatie en kennis opdoen over het samenwerken met jongeren. Ook een doe-plek worden? Welzijn Teylingen is daarvoor het aanspreekpunt voor Teylingen. Neem contact met ons op!

Wie zitten achter het project?

Welzijnskwartier, gemeente Katwijk, gemeente Hillegom, gemeente Lisse, gemeente Teylingen en gemeente Noordwijk slaan samen met partners Welzijn Noordwijk, Welzijn Teylingen en WelzijnsKompas de handen ineen om dit Project Talent tot een succes te maken. Een programma dat zo breed gedragen wordt, zorgt voor veel slagkracht. Met dit MDT-traject krijgt het vrijwilligerswerk onder jongeren een structurele en effectieve aanpak. In de regio wonen 35.000 jongeren tussen de 14 en 27 jaar.  

Ga naar de inhoud