Maak kans op de Teylinger Vrijwilligersprijzen 2024

6 mei 2024 • Algemeen • Madelon Tullenaar

Vanaf 8 april tot en met 20 mei kan er weer aangemeld worden voor de Teylinger Vrijwilligersprijzen. De Teylinger Prijzen van de gemeente Teylingen zijn bedoeld om de inzet van vrijwilligers of inwoners zichtbaar te maken en te waarderen. Meedingen naar de prijzen kan door initiatieven of projecten van vrijwilligers of inwoners aan te melden.

Prijzen, vlogs, vrijwilligersfeest
Van alle aanmeldingen wordt na de sluitingsdatum een shortlist van 7 genomineerden gemaakt. Met deze genomineerden wordt een gesprek met de jury gepland, waarin zij meer kunnen vertellen over de impact op mensen of samenleving. Uiteindelijk kiest de jury 3 winnaars. De 1e prijs bestaat uit de Teylinger Trofee en een geldbedrag van € 1250. De 2e prijs levert € 500 op en de 3e prijs € 250. Daarnaast worden de genomineerden via de kranten en de Socials en met een vlog in de spotlights gezet. Genomineerd worden levert je dus echt iets op!
In september krijgen inwoners ook de gelegenheid om op hun favoriet te stemmen; de winnaar daarvan krijgt de Publieksprijs van 250 euro.
Vrijwilligers van alle genomineerden worden in oktober uitgenodigd voor het vrijwilligersfeest, waar ook de prijzen worden uitgereikt.

Aanmelden
Aanmelden doe je via het aanmeldformulier op de website. Daar lees je ook meer informatie over de planning.
De prijzen worden toegekend aan initiatieven, projecten of activiteiten van een groep vrijwilligers of inwoners. De vrijwilligersorganisatie of initiatiefgroep is actief binnen Teylingen en de inzet komt hoofdzakelijk ten goede aan de Teylinger samenleving. Het project of de activiteit die genomineerd wordt, is al gerealiseerd.
Voor de beoordeling hanteert de jury 2 criteria: impact op mensen of samenleving, en de mate waarin het project of het initiatief inspirerend is (vernieuwend, motiverend, enthousiasmerend, etc.).

Inspiratie opdoen?
In 2023 werden de prijzen gewonnen door Elsgeesterhof voor hun duurzame en sociale inzet, de Forwodians voor het realiseren van een buitencourt en Teylingen Schoon voor hun beleidsbeïnvloeding inzake preventie van zwerfafval. De publieksprijs werd gewonnen door de Voedsel(buurt-)kast in Voorhout. Bekijk hier ter inspiratie hun vlogs.

Wat heeft het hen opgeleverd?
Elsgeesterhof: “Onze vrijwilligers waren supertrots dat we de Vrijwilligersprijs hadden gewonnen. Het heeft ons ook gesterkt in het voortgaan op het ingeslagen pad om iedere Teylinger te laten genieten van onze groene oase. Heel blij waren we ook met een radio- en tv-interview waardoor we meer bekendheid hebben gekregen. Dat heeft geleid tot de aanmelding van meer vrijwilligers! De geldprijs hebben we besteed aan een gezellige middag voor de vrijwilligers met workshops, taart en borrel. Dat was enorm geslaagd.”

Forwodians: “Wij waren enorm verrast en het juryrapport heeft ons veel goeds gedaan. Het liet zien dat ons project en de inzet van onze vrijwilligers veel verder gaan dan alleen onze vereniging. Het maakt zichtbaar dat al het vrijwilligerswerk in Teylingen bijdraagt aan een mooiere gemeenschap en wij elkaar allemaal aanraken met onze activiteiten. Het heeft ons een enorme boost gegeven om vooral door te gaan met onze dromen.

Teylingen Schoon: “Het was een eer om genomineerde te zijn en een prijs te winnen. Dit geeft ons alleen maar meer energie om onze missie te helpen realiseren! De vlog gebruiken wij op gepaste momenten om het verhaal van onze organisatie in beelden te laten zien.”

Meer weten over de Teylinger Prijzen? Neem contact op met Maria Zwart.

Ga naar de inhoud