Positieve Gezondheid

Ben je op zoek naar een andere invulling van je dag, of wil je meer mensen ontmoeten? Wil je je graag inzetten voor de buurt, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of zoek je als mantelzorger meer balans in jouw leven? We denken graag met je mee!

Gezond zijn is voor ons meer dan alleen lichamelijk fit zijn. Anderen ontmoeten, zinvol bezig zijn en mentaal en fysiek actief blijven, helpen om ons gezond te voelen.

We helpen je graag om stil te staan bij wat je echt belangrijk vindt in je leven. We kunnen dan samen kijken naar wat je eventueel anders zou willen én hoe je dit kan bereiken. Ongeacht je leeftijd helpen we je om jouw talenten en kennis te gebruiken in je buurt, in een van onze (sociale) activiteiten of als vrijwilliger. Ook denken we met je mee als je als mantelzorger vastloopt en kijken we hoe je fijn thuis kan wonen, als je zelf minder kan doen.

Kom eens langs, of neem contact met ons op. We helpen je graag met de volgende stap.

Werkwijze

Je kunt bij Welzijn Teylingen vrijblijvend het Positieve Gezondheidsgesprek aanvragen met een welzijnscoach. Deze welzijnscoach helpt je om stil te staan bij wat je bezig houdt in je leven.

Met het spinnenweb van Positieve Gezondheid kijk je naar wat je écht belangrijk vindt in je leven en kijk je naar wat je juist anders zou willen. De welzijnscoach van Welzijn Teylingen denkt met je mee over hoe je vorm kan geven aan je wens(en), over wat je zelf kan doen en hoe je ondersteund kan worden.

Wil je de mogelijkheden bespreken of meer weten? Neem dan contact met ons op (zie bovenstaande knop).

We werken vanuit een brede kijk op gezondheid, die de nadruk legt op veerkracht en op wat het leven betekenisvol maakt. De eigen mogelijkheden en wensen en niet de beperkingen zijn het vertrekpunt. Gezondheid is hiermee zowel het terrein van zorg- als van welzijnsprofessionals. Het gedachtegoed van Positieve Gezondheid biedt ons een gemeenschappelijk kader en taal.

Alliantie Positieve Gezondheid

We werken zowel lokaal als regionaal nauw samen met diverse (zorg)partners om zorg en welzijn op de juiste plek en moment te kunnen bieden.

Meer over de Alliantie kun je vinden op Reos.nl via onderstaande knop.

Naast de lokale stuurgroep Positief gezondheid zijn we ook regionaal onderdeel van de kerngroep Regionale Alliantie Positieve Gezondheid, samen met GGDHM , Reos, Marente, ROHWN en zorgverzekeraar Zorg & Zekerheid.

De alliantie is een open netwerk dat wil bouwen aan een regio waar inwoners steeds vaker ervaren dat: zorg- en hulpverleners en welzijn professionals het gedachtegoed van Positieve Gezondheid onderdeel maken van hun professionele denken en doen en inwoners steunen om regie over het eigen leven op te pakken. 

Ga naar de inhoud